Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Deras radhus svämmade över

Översvämningarna i Västsverige drabbar trafiken och boenden
Christel och Magnus Hammarlunds radhus drabbades av översvämningar efter det kraftiga regnet på tisdagskvällen. Foto: Hanna Brunlöf
Radhuset i Kållered svämmades över. Foto: Hanna Brunlöf
Magnus Hammarlunds radhus drabbades av översvämningen. Foto: HANNA BRUNLÖF
Christel och Magnus Hammarlund är oroliga för framtiden. Foto: HANNA BRUNLÖF

Magnus och Christel Hammarlund har kämpat mot översvämningar flera gånger tidigare.

Efter senaste skyfallet är radhuset i Kållered översvämmat igen.

– Man kan inte göra så mycket mot naturens makter. Vi blir väldigt oroliga för det som händer. Det är vårt hus som står på spel, säger Magnus Hammarlund.

Radhuset på Ävavägen i Kållered och dess ägare har prövats hårt flera gånger tidigare när det kommit stora mängder regn.

På tisdagskvällen började det regna vid 18-tiden.

– Det regnade nästan en timme med våldsam kraft. Allteftersom kvällen gick steg vattnet. Vi fick in vatten i carporten, förrådet och källaren. Huset ligger väldigt lågt, berättar Magnus Hammarlund och fortsätter:

– Jag vet inte vad man ska säga. Man kan inte göra så mycket mot naturens makter. Vi blir väldigt oroliga för det som händer. Det är vårt hus som står på spel. Och när man inte får någon hjälp från sitt försäkringsbolag är det inte roligt.

I krypgrunden syns linjen efter vattnet. Foto: HANNA BRUNLÖF
Magnus Hammarlund i Kållered Foto: Hanna Brunlöf
Carporten dagen efter regnandet och översvämningen. Foto: HANNA BRUNLÖF

Ständig oro för översvämningarna

Magnus Hammarlund berättar att han vid tidigare översvämningar fått ta ledigt från jobbet och själv försöka återställa huset efter vattenskadorna.

– Jag har fått nej två gånger från försäkringsbolaget. Det är jobbigt. Man känner osäkerhet när man inte har de rätta kunskaperna och inte har råd att ta hit en firma, säger han.

Hustrun Christel Hammarlund berättar att hon hade svårt att sova under natten. Hon oroade sig för att det ska komma mer regn, mer vatten.

– Det är inte roligt. Vi tycker att kommunen borde gjort något åt problemen här för längesedan, säger hon.

Magnus Hammarlund, som även berättat om översvämningen för GP, konstaterar på onsdagen att han fick gå hem från jobbet, att han inte klarade av att arbeta på grund av tankarna på det översvämmade huset.

– Jag villa att Mölndals kommun tar tag i det här ordentligt, att de driver detta med att rensa ån och tunnlar, att de rensar från rätt håll, från Mölndalshållet och inte tvärtom. Det får inte vara så att de bara gynnar Ikea och att vi blir drabbade, säger Magnus Hammarlund.