Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus Natschki hittad död i skogen

Magnus Natschki har hittats död. Han har varit försvunnen sedan december.
Magnus Natschki har hittats död. Han har varit försvunnen sedan december.
Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

Magnus Natschki, 36, har varit försvunnen sedan i början av december.

Nu har han hittats död – efter 52 dagar av ovisshet.

– Det enda jag säga nu är att det är en lättnad att han har hittats. Nu kanske det går att komma vidare, säger Magnus mamma Fia Spännare.

Fem personer sitter häktade, misstänkta för delaktighet i det misstänkta mordet.

36-årige Magnus Natschki har varit försvunnen sedan den 6 december. Polisen tror att han har mördats och att mordet skedde utomhus strax norr om Uddevalla. Två personer är häktade, misstänkta för mord och ytterligare tre män sitter häktade för att ha varit inblandade i dådet.

Missing People har under flera omgångar sökt efter Magnus, men utan lycka. Senaste under lördagen. 

Skogsområdet där Magnus hittades under lördagen.Foto: MIKAEL BERGLUND

Uddevallabron är den plats som Magnus senast skulle ha setts i livet, enligt polisens uppfattning. Polisen har tidigare vädjat om tips om en grusplan som det finns två grushögar på. Platsen är, utifrån vad en av de misstänkta har berättat i förhör, belägen cirka en timmes bilfärd norr om Angered. Enligt polisens uppfattning ska de misstänkta nämligen kört med Magnus från Angered till platsen. Polisens sökområde har hittills varit koncentrerat till området Hogstorp utanför Uddevalla.

Under lördagen hittades en avliden person i skogen i just Uddevalla kommun. Det var en förbipasserande person som hittade kroppen.

Magnus kropp hittades under lördagen.Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

Magnus Natschki hittad död

Identiteten på den döde var först inte känd, men nu går polisen och familjen ut med att det är Magnus Natschki som har hittats död.

– Det enda jag säga nu är att det är en lättnad att han har hittats. Nu kanske det går att komma vidare, säger Magnus mamma Fia Spännare.

Hon fortsätter:

– Nu hoppas jag verkligen av hela mitt hjärta att de som har gjort det här får hårda straff. Jag vill inte se några silkesvantar.

Stor lättnad

Sten-Rune Timmersjö, chef över polisens rotel för grova brott i Fyrbodal, berättar:

– Han är identifierad på plats och jag har blivit informerad, säger Timmersjö.

Utredaren är mycket lättad över beskedet:

– Vi har lagt oerhört mycket kraft på att hitta kroppen. I stort sett alla våra resurser vad gäller hundförare och helikoptrar och mycket annat har lagt nästan all kraft på detta under lång tid.

– Nu kan vi ägna oss åt andra saker och komma vidare i utredningen, säger Timmersjö och fortsätter:

– Jag tänker också på de anhöriga, det måste vara en stor lättnad för dem också.

Mystisk bil i närheten

Timmersjö har inte varit på plats i Uddevalla under dagen, men fick direkt information om fyndet och har haft fortlöpande kontakt med poliserna på plats.

Vad händer i utredningen nu?

– Nu kommer vi att höra ett antal personer. Dels de som är misstänkta, men vi kommer säkerligen också att höra ett antal närboende vid fyndplatsen för att se om de kan tillföra något.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

Sannolikt har Magnus Natschkis kropp legat i skogområdet i Uddevalla kommun ända sedan 6 december. Inga närboende har stött på kroppen förrän i dag. Däremot har flera i området reagerat på att en okänd bil stått parkerad en bit ifrån fyndplatsen.

– Den har stått där länge och många har undrat vad det är för en bil. Den har inte stått nära vägen som leder till fyndplatsen, men däremot ganska nära om man går genom skogen, säger en närboende till GT.

Sten-Rune Timmersjö har ingen information om bilen ännu och kan varken bekräfta eller dementera att den har någon koppling till förundersökningen.

Kroppen ska obduceras

Han vill inte kommentera något om skadebilden på Magnus funna kropp. Däremot att man från polisens sida är fortsatt övertygade om att det handlar om mord och att man har en klar bild över hur mordet ska ha gått till.

– Vi har hela tiden varit övertygade om att han har blivit mördad. Det är inte ett sämre utredningsläge nu.

Magnus kropp har förts till Göteborg där den kommer att obduceras i veckan som kommer.

– Det är för att fastställa dödsorsaken, säger Sten-Rune Timmersjö.