Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines upptäckt efter fyndet på Lindex

Madeleine rodde att hon hade fyndat.
Foto: Privat.
Sanningen under prislappen visade något annat.
Foto: Privat.

De rosa mjukisbyxorna från Lindex var på rea.

Eftersom det enda exemplaret var i Madeleines dotters storlek köpte hon dem för 99 kronor i tron att hon gjort ett fynd.

Men när hon skrapade på ytan insåg hon sanningen om plagget.

– Jag blev jättebesviken, säger hon.

På klädracket med nedsatta plagg hittade Madeleine Dahlrud ett par byxor i dotterns favoritfärg – rosa.

– Det var enda paret kvar och i hennes storlek. Jag tyckte att det var lite dyrt för att vara på rea, men tänkte inte så mycket på det.

Hon köpte byxorna i Lindexbutiken i köpcentret Knalleland, Borås och tänkte att hon hittat ett fynd.

Priset var eningen högt för att vara på rea tyckte Madeleine.
Foto: Privat.

”Kände mig lurad”

På vägen ut tittade hon på kvittot för att se hur mycket hon hade sparat på köpet – men det framgick inte vad byxorna hade kostat tidigare.

– Det stod 99 kronor bara, jag hade bråttom och tänkte att det väl blir bra. När jag kom hem lossade jag på prislappen för att se vad de kostat.

När hon tittade närmre blottlades två nior under den röda realappen – det ordinarie priset var alltså exakt samma som ”reapriset”.

– Jag blev jättebesviken. Jag trodde att jag hade fyndat. Jag var nära att gå tillbaka till butiken eftersom jag kände mig lurad.

– Det är inte säkert att jag hade köpt byxorna om de inte varit på rea, det röda rea-märket är ändå något som man går i gång på. Det kommet nog att dröja innan jag går dit igen, säger hon.


LÄS ÄVEN: Madde avslöjade märkliga detaljen på Kappahl 


”Första gången jag tittade” 

Madeleine säger att hon nu funderar på om fler kläder hon köpt i butiken varit felmärkta.

– Jag har köpt jättemycket barnkläder där innan men det här var första gången jag rev bort realappen och tittade, säger hon.

Under prislappen fanns en annan sanning.
Foto: Privat

Madeleine tog en bild på byxorna som bevis och skrev till Lindex för att ta reda på vad som hade hänt. Företaget meddelade att de kontaktat butiken och väntade på svar.

Lindex: ”Beklagar felet”

Enligt Lindex har mjukisbyxorna blivit felmärkta. En presstalesman svarar via mejl att klädjätten beklagar felet och att Madeleine får lämna tillbaka byxan om hon vill: 

”Det jag vet är att byxan tyvärr har blivit felmärkt och att denna specifika byxa inte ska vara på rea. Vi beklagar felet och välkomnar kunden att returnera byxan om hon så önskar”, skriver Eva Jonasson, pressansvarig på Lindex, i ett mejl till Expressen. 


GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.