Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine Vall i TV4:s nya program: ”Medvetet elaka”

Elin Härkönen är en annan av deltagarna i TV4:s nya program ”Elitstyrkornas hemligheter”.
Tidigare elitboxaren Madeleine Vall från Falkenberg deltar i TV4:s ”Elitstyrkans hemligheter”
Foto: Jakob Dahlstrom / Pressbild
Madeleine Vall när hon fortfarande var verksam som thaiboxare.
Foto: NICLAS TILOSIUS / KVP
Madeleine Vall i kvällens avsnitt.
Foto: TV4

Tidigare stjärnboxaren Madeleine Vall, 36, från Falkenberg lämnade karriären bakom sig efter en hjärnskada 2015.

Nu sätts hon på prov i TV4:s ”Elitstyrkans hemligheter”, där stenhårda fysiska utmaningar varvas med pyskiska provokationer.

– De utförde ”drunkningsförsök” på oss, de band fast händer och fötter med buntband och knuffade oss i vattnet, berättar hon.

Men i kvällens avsnitt är det psyket som tar den största smällen.

Hon har två EM-guld, lika många VM-brons och fem SM-guld i thaiboxning i bagaget. 2015 fick hon veta att hon led av en hjärnskada – precis när hon skulle övergå till boxning. Hon tvingades lägga handskarna på hyllan, något hon inte vet om hon ännu har accepterat.

Nu syns hon i TV4:s program ”Elitstyrkans hemligheter”. Kanalen själv kallar det för en av världens tuffaste utmaningar, där fyra tidigare elitsoldater sätter 18 deltagare på prov.

– Det har varit jättehäftigt, i form av skitjobbigt. Det är en erfarenhet som man har med sig, att vi klarar så mycket mer än man tror, säger Madeleine Vall, 36.

Hon berättar om långa marscher, hur hon och de andra deltagarna kidnappades av personer i rånarluvor, sju kilometers löpning med 25 kilos packning genom sand och sten.

– Efter det kom vi till Blå lagunen, eller vad det nu heter, där de skulle utföra ”drunkningsförsök” på oss. De band våra händer och fötter med buntband och knuffade oss i vattnet. Vi skulle ner till botten, upp igen för att ta ett andetag, och så ner igen tills de sa stopp. Det var fruktansvärt.

”Medvetet så elaka”

I kvällens avsnitt kommer deltagarna testa på Madeleine Valls paradgren – boxning. För första gången sedan hjärnskadan skulle hon få göra det hon älskar. Men när det blev Madeleines tur stoppades utmaningen – hon fick inte tävla.

– Jag trodde att jag skulle få en sista chans att uppleva det och jag var så lycklig. Men nej.

I kväll kommer tittarna få se hur instruktörerna säger till henne att det är för att hon inte ska ”få glänsa”, och att hon ”hade för mycket fasad”, att ”allt verkade handla om yta”.

– Jag skulle inte få vara där jag trivs, där jag mår bra. Jag kommer ihåg att jag tittade på dem och tänkte, ni kan inte mena att ni medvetet är så här elaka. 

Det var ett psykiskt prov – det absolut värsta, enligt Madeleine Vall.

– Det var mycket värre än allt det fysiska vi utsattes för. Jag kan ju slå av, och bara kriga, och jag ger mig aldrig. Men det här var otroligt svårt att parera.

UR ARKIVET:

2016 berättade Madeleine Vall att hon medverkade i inspelningen av Hollywood-filmen Wonder Woman, som stuntskådis.