Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maken fick följa förlossningen via mobiltelefonen

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
När Madeleine Broberg, 28, skulle föda sitt fjärde barn fick inte maken Tobias Broberg, 30, följa med.
Foto: Privat / Privat
Utanför sjukhuset mötte Harry sin familj för första gången.
Foto: Privat / Privat

När Madeleine Broberg, 28, skulle föda sitt fjärde barn fick inte maken Tobias Broberg, 30, följa med.

Han hade fått rethosta två dagar tidigare.

I stället fick han vara med över videosamtal på mobiltelefonen. 

– Det var väldigt stor skillnad jämfört med mina tidigare förlossningar men det kändes ändå som att han var med, säger Madeleine. 

Under coronakrisen är partners välkomna under själva förlossningen, men varken innan eller efter. För Madeleine och maken Tobias Broberg från Götene blev detta ett problem den 22 april när hennes fjärde förlossning drog i gång, något NLT skrivit om.

– När corona drog i gång så kände man sig lite orolig. Sedan kom beskedet att Tobias inte får följa med på BB och det kunde vi köpa. Sedan fick vi veta att han inte fick vara med vid igångsättningen och det kunde vi också köpa. Men sedan fick han rethosta två dagar innan igångsättningen, säger Madeleine.

Eftersom alla anhöriga portas från förlossningsavdelningen vid minsta symptom blev Tobias rethosta ett stort problem.

– Jag förstod att jag troligtvis inte skulle få följa med. Det blev väldigt jobbigt och jag bröt ihop och mådde väldigt dåligt den dagen. Då fick Madeleine bli den starke och stötta mig. Men det var bara att gilla läget och det är som det är i dessa tider, säger han.

Hela familjen Broberg samlad.
Foto: Privat / Privat

Videosamtalade hela förlossningen

Men paret ville göra det bästa av situationen – och kom på en kreativ lösning. De använda videosamtal på mobiltelefonerna under hela förlossningen.

– Det gjorde vi från och till hela tiden från dess att jag blev igångsatt. Det var en väldigt stor skillnad jämfört med mina tidigare förlossningar, men det kändes ändå som att han var med, säger Madeleine.

Tobias fyller i:

– Det var självklart jättespeciellt men det var skönt att det var den fjärde bebisen för jag hade ändå koll på vad som hände hela tiden. Men det är tråkigt att inte kunna vara en trygghet för henne. Jag fick peppa henne igenom videosamtalet i stället, säger han.

Till slut kom lillebror Harry ut och Madeline fick klippa navelsträngen själv. Två dagar senare blev mor och son utskrivna och möttes av syskonen Alva, 8, Nils, 6 och Vera, 3.


TV: Här möter hon sin bebis – flera veckor efter förlossningen

”Åh, gud – du är så söt”