Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine ramlade med elsparkcykel – bröt käken

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Madeleine Laine, 28, körde hem från kroget när hon ramlade med sin elsparkcykel.
Foto: Privat
Hos tandläkaren kunde man konstatera att Madeleine hade fått en käkfraktur.
Foto: Privat

Madeleine Laine, 28, var på väg hem från krogen en kväll när hon plötsligt fann sig själv med hakan mot asfalten.

Hon hade ramlat av elsparkcykeln och slagit sig rejält. Tre dagar senare visade det sig att hon fått en fraktur i käken.

– Det var väldigt mycket blod och mitt i natten. Jag gick med bruten käke i tre dygn, säger Madeleine. 

En kväll i mitten av maj var Madeleine Laine, 28, från Borås, på väg hem från krogen i Stockholm.

Hon körde då på sin privata elsparkcykel.

– Vi var på en afterwork och jag bestämde mig för att inte ta en taxi hem. Jag tog i stället min elsparkcykel och jag var lite påverkad av alkohol. Jag var också väldigt trött, säger Madeleine.

Plötsligt slog hon i en trottoarkant och så blev allting svart för en sekund.

– Jag bara märkte hur det blödde väldigt mycket. Jag hade slagit i hakan i trottoaren. Jag hade hjälm på mig men det hjälpte inte så mycket i det här fallet eftersom jag landade på hakan, säger Madeleine och fortsätter:

”Jag hade ont i käken”

– Jag satt där några minuter och väntade på att någon skulle komma. Klockan var runt 03.00 och jag insåg fort att ingen annan var där så jag behövde ta mig hem.

Hon hoppade förvirrad på sin elsparkcykel igen och åkte hemåt. 

– När jag kom innanför porten föll jag bara ihop och ringde min pojkvän som sa åt mig att ringa 112. Först på akuten insåg jag hur ont jag hade och de undersökte om jag hade fått en hjärnskakning. På morgonen märkte jag hur ont jag hade i käken men den röntgades aldrig.

Madeleine behövde ringa 112 efter olyckan.
Foto: Privat
Elsparksolyckan resulterade i en fraktur i käken.
Foto: Privat

Efterföljande dagar kunde Madeleine varken, äta, tugga eller gapa. Först tre dagar senare sökte hon vård.

– Jag kunde inte ens borsta tänderna.  Jag märkte att det knakade i käken och att det stack ut någonting ur kinden. Jag ringde 1177 som bad mig ringa en tandläkare som röntgade mig, då såg de att jag hade en fraktur i käken och undrade hur länge jag hade gått med det, säger Madeleine och fortsätter:

”Väldigt arg på mig själv”

– De skickade remiss till Karolinska universitetssjukhuset på en gång och där har jag varit väldigt mycket på senaste tiden. Jag har träffat käkkirurg som har tagit bilder och sedan har jag fått isatt en ståltråd mellan tänderna och fäst det och gummiband som skulle hjälpa till att fixera käken.

De senaste månaderna har kosten i huvudsak bestått av soppa och annan mat som går att dricka med sugrör. Nu under sommaren arbetar hon på Liseberg i Göteborg. 

– Jag var väldigt arg på mig själv på grund av det här för hade åkt elsparkcykel även fast jag varit på en afterwork. Jag hade tänkt att jag hade koll. Jag ångrar mig nu i efterhand och jag åker fortfarande elsparkcykel men jag tar det väldigt försiktig. Man är fortfarande lite skakig när man åker, säger Madeleine Laine. 

SE FLER NYHETER: Lars, 86, har nästan 30 grader på rummet

"Jag öser i mig mat och vatten"