Drömhus till salu: pris 19,5 miljoner kronor. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen SothebysDrömhus till salu: pris 19,5 miljoner kronor. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys
Drömhus till salu: pris 19,5 miljoner kronor. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys
Här kan man äta middag. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen SothebysHär kan man äta middag. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys
Här kan man äta middag. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys
Ett eget spa ingår. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen SothebysEtt eget spa ingår. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys
Ett eget spa ingår. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys
Ett av flera sällskapsrum. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen SothebysEtt av flera sällskapsrum. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys
Ett av flera sällskapsrum. Foto: Jörgen Hinder, Skeppsholmen Sothebys

Lyxkåken som får Hemnet att koka

Publicerad

Dagens stora snackis vad gäller fastigheter till salu handlar om den Braconierska villan i Borås. 

En skapelse med runt 1200 kvadratmeters boarea med centralt läge.

– Huset las ut till försäljning i går och det har varit ett otroligt tryck, berättar mäklaren Stefan Essunger.

Men köparen ska vara villig att hosta upp 19,5 miljoner kronor.

Bostaden är exceptionell och Essunger som arbetar på Skeppsholmen Sothebys misstänker att det kan bli ett företag som köper.

– Villan har varit privatbostad de senaste åren men här har också bedrivits kontorsverksamhet tidigare. Jag skulle kunna tänka mig att det blir en kombination av privatbostad och någon form av verksamhet här.

Stort intresse

Mäklaren är van att hantera exklusiva objekt på fastighetsmarknaden, men är ändå häpen över det gigantiska intresset. Över 20 000 har varit inne och tittat på objektet på Hemnet bara de första två dagarna.

– Och det ringde precis hela dagen. Det finns ett stort intresse, uppger Stefan Essunger.

Badrum med kakelugn.Foto: © Fotograf Jörgen Hinder AB

LÄS ÄVEN: Carina hittade sitt drömhus på landet

 

Huset byggdes av häradshövding Jean Braconier 1917-19. Trots det centrala läget ligger fastigheten avskilt på Älvsborgsgatan.

Huset är byggt i nationalromatisk stil 1917-1919.Foto: © Fotograf Jörgen Hinder AB

23 rum i huset

Sedan dess har det renoverats flitigt men den nationalromantiska stilen finns kvar.

Boareran är på runt 1200 kvadrat fördelat på 23 rum. Här finns bland annat , sex sovrum, flera kontorsrum, konferensrum, bibliotek, matsal, salong, atelje, gym, vinkällare, trippelgarage och ett spa med ångbad och turkiskt bad.

Borås-fastigheten är 2,5 våningar plus källare och tomten är på närmare 8000 kvadratmeter.

 

LÄS ÄVEN: Fyndet på Hemnet – sagohuset för bara 1,2 miljoner 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER