Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lyxigaste drömhusen till salu på Västkusten

Vikenvägen 53
Havstensund, Tanum
Pris: 19 300 000 kr
Boarea: 40 m²
Tomtarea: 2 222 m²
Antal rum: 7 rum
Byggår: 1945

Mäklare: Askengren Fastighetsmäklare

Strandfastighet med absolut bästa läge i Viken, Havstenssund. med brygga och helt eget vattenområde. I priset ingår en sjöbod med relax och bastu med utgång direkt till havet.

Foto: Hemnet
Huset har fin utsikt ut mot vattnet. Foto: Hemnet
Valö Gorrvik 2
Fjällbacka, Tanum
Pris: 17 000 000 kr
Boarea: 40 m²
Biarea: 8 m²
Tomtarea: 215 247 m²
Antal rum: 4 rum
Byggår: 1800-talets slut.

Mäklare: Askengren Fastighetsmäklare

En enorm strandfastighet i Fjällbacka skärgård med egen brygga. Sitt och njut av skärgårdslivet och utsikten både från bryggdäcket som verandan. På ön finns en förtjusande skärgårdskrog.

Foto: Hemnet
Från verandan är utsikten slående. Foto: Hemnet
Saltvik 17
Grebbestad, Tanum
Pris: 12 000 000 kr
Boarea: 100 m²
Biarea: 65 m²
Tomtarea: 761 m²
Antal rum: 6 rum
Byggår: 2002

Mäklare: Askengren Fastighetsmäklare

Fantastiskt läge med milsvid utsikt över horisonten och Väderöarna. Härliga altaner där du kan njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. Gäststuga och båtplats medföljer och badplats ligger alldeles nedanför huset.

Foto: Hemnet
Solläge. Perfekt för både morgonkaffet och kvällsdrinken. Foto: Hemnet
Heebukten
Hamburgsund, Tanum
Pris: 9 900 000 kr
Boarea: 114 m²
Tomtarea: 666 m²
Antal rum: 5 rum
Byggår: 1880

Mäklare: Svensk Fastighetsförmedling

Med bästa läge mot väster ligger detta enastående objekt med fri havsutsikt mot såväl havets E6:a som öppet hav. Bostadshuset är inrett och byggt i klassisk stil och till fastigheten hör två sjöbodar samt två båtplatser.
Foto: Hemnet
Franska rivieran? Nej, svenska kusten. Foto: Hemnet
1 / 8

Sugen på en sommar nära havet?

Här är de lyxigaste fritidshusen på Västkustens som du kan slå till på redan i dag – så länge du har ett gäng miljoner i fickan.

– Det är inte så många hus som har de där riktigt bra lägena. Så när de väl har det – då är de värda sina pengar, säger mäklaren Lars-Erik Askengren.

För den som har mellan 10 och 20 miljoner på fickan i spenderarbrallorna kan drömmen om en sommar nära havet bli verklighet redan i dag. Här är Västkustens lyxigaste fritidshus som ligger ute på marknaden just nu – samtliga bara ett stenkast från havet.

– När det handlar om lite dyrare fritidsfastigheter så är det läget som är absolut mest avgörande. Alla är ute efter vatten. Helst ska tomten gå ända ned till havet, säger Lars-Erik Askengren som har arbetat som mäklare i 30 år.

Läget som är grejen

Skicket på själva fritidshuset är enligt honom sekundärt – i alla fall när man rör sig i mångmiljonklassen.

– Själva huset behöver inte vara avgörande – för ofta byggs de om efter tycke och smak i alla fall. Men om huset är nyrenoverat och fint iordninggjort så är det ju självklart en fördel. Men det är inte huset som är grejen – det är läget.

Under de många år Lars-Erik arbetat som mäklare så har han sett en ny prioritering som växa hos fritidshusköparna – mat.

– Nu är det också rätt så viktigt att det finns restauranger eller kaféer i närheten, sådant var inte lika eftersökt när jag började arbeta som mäklare. Men människor äter ute betydligt mer än förr.

Färdas mellan ösamhällen

De allra bästa fritidshusen längs kusten har egen brygga och båtplats.

– På så vis kan man enkelt färdas mellan ösamhällen. Tillgänglighet är viktigt.

Om du känner dig sugen på ett drömhus vid havet i mångmiljonklassen så kan det vara läge att slå till nu på våren – då konkurrensen inte är som hårdast.

– De som köper dyrare fritidshus brukar ofta vilja renovera och göra åtgärder i huset – därför är det inte ovanligt att de säljs mitt i vintern så att husen ska hinna stå klara lagom till sommaren, säger Lars-Erik Askengren.

Den som snarare är på jakt efter ett bostadshus i lyxmodell kan kanske hitta rätt här.