Huset är byggt på en gammal ladugårdsgrund. Foto: Powered by Diakrit, Catharina FletcherHuset är byggt på en gammal ladugårdsgrund. Foto: Powered by Diakrit, Catharina Fletcher
Huset är byggt på en gammal ladugårdsgrund. Foto: Powered by  Diakrit, Catharina Fletcher
Den gamla gråstensgrunden från 1900 ger huset en rustik prägel. Foto: Powered by Diakrit, Michael MoqvistDen gamla gråstensgrunden från 1900 ger huset en rustik prägel. Foto: Powered by Diakrit, Michael Moqvist
Den gamla gråstensgrunden från 1900 ger huset en rustik prägel. Foto: Powered by Diakrit, Michael Moqvist

Lyxhuset gör succé på Hemnet: "Är helt unikt"

Publicerad

Ett unikt och pampigt stenhus, som kombinerar gammal lantromantik och nybyggd lyx kan bli ditt – om du hostar upp minst 4,5 miljoner kronor.

Huset som ligger strax utan Falkenberg har blivit en riktig snackis på bostadssajten Hemnet. 

– Vi har fått jättemånga positiva reaktioner. Folk tycker att det är jättefint byggt och att det känns ordentligt och genuint gjort, säger Johanna Knutsson, mäklare på Mäklarhuset i Falkenberg.

Huset, som ligger strax utanför Falkenberg, placerade sig högt på bostadssajten Hemnets mest klickade-lista redan under vecka 47, och just nu pågår budgivningen med ett utropspris på 4,5 miljoner kronor.

För priset får man förutom huset på 238 kvadratmeter även en tomt på 4 277 kvadratmeter.

– Man får en fantastisk känsla och omgivning, det är inte bara huset. Utsikten mot Ätraforsdammen är vacker, och längst upp i slänten där huset ligger finns ett fint växthus, säger mäklaren Johanna Knutsson.

 

LÄS OCKSÅ: Carlanderska Villan orsakade uppståndelse på Hemnet 

 

Huset har gamla anor

Huset har gamla anor.

– Det är en gammal ladugårdsbyggnad och man har valt att behålla stengrunden som byggdes 1900. Därefter har de tidigare ägarna byggt upp huset efter och kring den. Själva huset i sig är helt nytt, säger hon.

Den gamla gråstensgrunden präglar både insidan och utsidan av huset.Foto: Powered by Diakrit, Michael Moqvist

Mäklaren: "Unikt"

– Det är helt unikt. Det finns en hel del häftiga hus, men det här är ett av de absolut häftigaste. Det är ett bra hantverk och genomtänkt i alla vrår, säger Johanna.

I taket finns karakteristiska bjälkar.Foto: Powered by Diakrit, Michael Moqvist

Boarean är fördelad på fem rum.

 

LÄS OCKSÅ: Lista: Lyxigaste husen till salu på Västkusten 

 

– Badrummet är som ett spa och sovrummen är som sviter i sig, säger mäklaren.

Johanna Knutsson är mäklare och säger att man fått positiva reaktioner på huset.Foto: Mäklarhuset Falkenberg

Vad har du fått för reaktioner av de som varit och tittat på huset?

– Vi har fått jättemånga positiva reaktioner. Folk tycker att det är jättefint byggt och att det känns ordentligt och genuint gjort. Sen tilltalas väldigt många av gråstensgrunden och man fångas direkt av hur spektakulärt det ser ut utifrån. 

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER