Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lyxfrukosten blev en succé på äldreboende

Många ville gärna sitta kvar efter frukosten. Foto: Privat
Allt som dukades upp på borden var populärt. Foto: Privat
Hannes Torgersson arbetar som aktiveringspedagog på Eklanda äldreboende. Foto: Privat
Initiativetet var populärt hos både de boende och personalen. Foto: Privat
Efter buffén blev det även kaka. Foto: Privat
Müsli, flingor, apelsin, melon och vindruvor fanns bland annat. Foto: Privat
Pålägg fanns det gott om. Foto: Privat
Stämningen var hög på Eklanda äldreboende. Foto: Privat
Det fanns mycket att välja på i buffén. Foto: Privat
1 / 9

Tända ljus, loungestämning och en rejäl frukostbuffé.

På Eklanda äldreboende blev det succé när man dukade upp till femstjärnig hotellfrukost åt de boende.

– Det var många som inte ville lämna utan ville sitta kvar. Det var väldigt skön stämning, säger Hannes Torgersson som är aktiveringspedagog på boendet. 

Det var på fredagsmorgonen i förra veckan som de boende på Eklanda äldreboende i Mölndal överraskades med frukostbuffén. Enligt aktiveringspedagogen Hannes Torgersson hyllades initiativet.

– Det var väldigt, väldigt uppskattat faktiskt.

På borden var det dukat med alla möjliga delikatesser. Varmare rätter som gröt, äggröra, bacon, prinskorvar och köttbullar trängdes ihop med en mängd olika typer av pålägg, frukt och grönt. Till det bjöds det på juice, kaffe och te med kaka som avslutning.

Eklanda är inte det första äldreboendet i kommunen med hotellfrukost på menyn. Sedan ett år tillbaka har Mölndal gjort en satsning på att varje boende ska ha en aktiveringspedagog. Idén till att superfrukosten fick Hannes av sina kollegor som genomfört liknande tillställningar på andra boende. 

Kommer på nya aktiviteter

Hannes Torgerssons roll som aktiveringspedagog innebär att han undersöker de boendes behov och intressen och i samarbete med övrig personal anordnar aktiviteter. När GT når Hannes pågår en konsert med en Ukulele-grupp.

– Vi har vissa saker som återkommer en gång i veckan så som konsert och målargrupper. Café har vi också en gång i veckan förutom på sommaren, då är det två gånger som gäller, säger Hannes Torgersson. 

Ett nytt inslag för de boende är vad Hannes kallar för "ut och resa".

– Då brukar jag höra mig för om någon varit på typ Mallorca. Då slår vi upp storbildsskärmen och visar resefilmer från Mallorca när någon kör upp för berget eller så. Vi brukar även köra med gatuvyn från "Google Maps". Då brukar vi gå runt på gator som folk vuxit upp eller liknande. De flesta känner inte till den här moderna tekniken och tycker det är väldigt roligt, säger Hannes Torgersson.