Lyxfesten på slottet – för de allra rikaste

350 miljonärer festar i helgen på Bjertorp slott utanför Vara.
Foto: SARA PETTERSSON
Charlotte Perrelli kommer att uppträda för miljonärerna.
Foto: SVEN LINDWALL
Susanne Ytterskog grundade Connoisseur för 20 år sedan.
Foto: RICKARD KILSTRÖM / RICKARD KILSTRÖM EXPRESSEN
Handbollsstjärnan Magnus Wislander finns med på gästlistan.
Foto: OLLE SPORRONG

Tidningen Connoisseur, som beskriver sig som ”magasinet för landets allra rikaste”, firar sitt 20-årsjubileum på Bjertorp slott utanför Vara.

Festligheterna går av stapeln på fredag, och drygt 300 gäster förväntas delta.

– Det är mycket affärsmän och entreprenörer, men även en del kändisar. Magnus Wislander och Alexandra Zazzi till exempel, säger Connoisseurs grundare, Susanne Ytterskog.

Det är andra året i rad som Connosieurs läsare festar till det på Bjertorp slott. Förra året var temat ”Den store Gatsby”, och till 20-årsjubileet gäller glitter och glamour.

De drygt 300 gästerna kommer från hela landet, bland annat med chartrat tåg från Stockholm – något som borgar för en rejäl fest, menar Susanne Ytterskog:

– I Stockholm blir festerna ibland lite blasé, men när man åker i väg en bit så vill folk hänga med och bjuder mer på sig själva, säger hon.

Den som får Magasin Connoisseur hem i brevlådan, tillhör den halva procent av Sveriges befolkning som tjänar mer än 1,9 miljoner kronor per år. Och att festdeltagarna är vana vid det goda livet, kommer att märkas. Det säger Viktoria Johansson, vd för Bjerstorp slott:

– Vi kommer att ha eldkorgar, musik ute på slottsplanen, en guldglittrande matta in mot slottet och fantastiska mingelbufféer med ostron och champagne. Under kvällen uppträder flera artister, bland annat Charlotte Perrelli.

Alexandra Zazzi är en av de inbjudna.
Foto: ROBIN ARON

”Det är okej att lyckas”

Susanne Ytterskog är stolt över att Connoisseur har lyckats överleva i det hårda medieklimatet under de 20 år som tidningen har funnits, och tror på en ljus framtid framöver:

– När jag grundade tidningen såg jag att det fanns ett behov av den, och det gör det fortfarande. Vi hyllar lyckade entreprenörer, som bidrar med så mycket till Sverige. Det finns väldigt lite arvspengar i vårt land, och nästan alla våra medlemmar har själva slitit ihop det de har.

Susanne Ytterskog säger att hon själv kommer från en riktig arbetarfamilj, och att det fortfarande präglar hur hon tänker.

– Jag fick med mig att det är okej att lyckas, så länge man delar med sig. Det finns så många duktiga entreprenörer, som måste få tillåtelse att lyckas.