Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lurades i chattfälla – knivhöggs till döds

Den misstänkte mannen fastnade på en övervakningskamera på Allums bussterminal i Partille i nära anslutning till det misstänkta mordet. Foto: Polisen
En person som var ute och promenerade på morgonen efter det misstänkta mordet hittade den döde mannen och larmade polisen. Foto: HENRIK JANSSON
Ett meddelande som enligt polisen skickades från 19-åringen till 22-åringen. Foto: Polisen

De båda unga männen skulle göra upp "man mot man" – men 22-åringen lockades in i en dödsfälla.

Hans rival dök upp med ett maskerat gäng och högg ihjäl 22-åringen vid en skola i Partille, enligt åtalet. 

– Det här har gått över alla gränser, säger åklagaren Jim Westerberg. 

Två unga män, en som nu är 19 år gammal och en som var några år äldre.

De hade, enligt åklagaren Jim Westerberg, varit osams ett tag och bråkat även tidigare.

– Det förelåg en konflikt mellan dem. Det kan bottna i flera olika saker, men av offrets närstående har det gjorts gällande att den tilltalade varit och stulit hemma hos närstående till den avlidne. Och de har varit i slagsmål tidigare, säger Jim Westerberg.

Bråkade på Facebook

Också på sociala medier ska stämningen ha varit hätsk mellan 19-åringen och 22-åringen.

– Det har väl skrivits olämpligheter från offrets sida på Facebook, som också kommenterats av den tilltalade. Det har varit friktioner och påståenden och så beslutar man sig för att göra upp, helt enkelt, säger Jim Westerberg.

 

LÄS MER: Ung man höggs ihjäl vid skola i Partille

 

I 19-åringens mobiltelefon hittade polisen en lång konversation med 22-åringen från lördagen den 4 februari i år. Mordkvällen.

"Kom hit nu jag lovar dig vi kommer ta en match en mot en kom ;)", skrev 19-åringen till 22-åringen.

Polisens tekniker sökte igenom platsen dagen efter mordet. Foto: HENRIK JANSSON

Femteklassare hittade kniven

Åklagaren berättar att 22-åringen blev skjutsad till Skulltorpsskolan i Partille av en kamrat, som i sin tur hade med sig ytterligare personer "som säkerhet". De ska ha suttit sig för att vänta på 19-åringen.

– Då kommer den tilltalade dit med tio-femton personer, maskerade i svarta kläder och går till angrepp, säger Jim Westerberg.

19-åringen misstänks sedan ha huggit ihjäl 22-åringen. Mordvapnet, en kniv, hittades på en gräsplätt vid skolan av en femteklassare på måndagsmorgonen därpå.

– Det här har gått över alla gränser. Jag påstår att det på en övervakningsfilm från Allums bussterminal syns att han (19-åringen) har beväpnat sig med kniv. Han har planerat det här. Av Facebook framgår det att han planerat att ta dit en massa folk, han ringer in dem, säger Jim Westerberg.

En femteklassare hittade kniven som ska ha använts vid dådet på en grässlänt vid skolan på måndagsmorgonen. Foto: Polisen

Försökte skaffa sig alibi

Den unge mannen står nu åtalad för mord. Själv nekar han till brott.

– Inledningsvis nekade han till att ha varit på platsen och sa att han hade blivit rånad. Han har försökt skaffa sig alibi genom att vara på Östra sjukhuset. Men överbevisad har han lagt sig och sagt att han fanns på platsen, men inte att han haft någon kniv eller så, säger Jim Westerberg.

19-åringens advokat Ann Bark är fåordig.

– Jag kan bara konstatera vad åklagaren påstår och att min klient förnekar, säger Ann Bark.