Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lurade 30 på hästsajt – kom över 50000 kr

Ridkläder var någonting som de båda lurade kunderna att de köpt.
Hästnet är Sveriges största hästsajt, enligt vad det står på hemsidan.
De två misstänkta sålde många olika hästprylar.
De två misstänkta lurade köparna och kom över.

Mannen och kvinnan lade ut hästprylar till försäljning på en köp- och säljsajt.

Och lurade över 30 personer på nästan 50 000 kronor.

– Sajten är som Blocket, fast för hästsaker, säger åklagaren Emelie Lagerwall.

Under ett och ett halvt års tid – från mars 2013 till november 2014 – ska de misstänkta bedragarna ha lurat till sig knappt 50 000 kronor.

Åklagaren Emelie Lagerwall säger att de har opererat på samma sätt som de Blocket-bedragare som GT flera gånger tidigare skrivit om.

Mannen i 35-årsåldern och kvinnan i 20-årsåldern skrev på köp- och säljsajten Hästnet – som enligt egen uppgift är Sveriges största hästsajt med över en miljon besök varje månad – att de hade varor till salu.

Fick ingenting

Kunderna satte, enligt Emelie Lagerwall, in pengar på bankkonto och förde över via Swish. En av dem trodde att hon skulle få biljetter till Göteborg Horse Show, flera andra att de köpt stigbyglar och ytterligare några att de blivit nya ägare till ridkläder.

Men de fick ingenting.

Det är 32 personer som ska ha utsatts.

– Det är olika ålder på målsägandena. De flesta är vuxna, men jag tror att den yngsta var född -01. Det är målsäganden som anmält att de blivit utsatta för bedrägerier, säger Emelie Lagerwall.

"Lite oklart varför"

Mannen och kvinnan åtalas nu i Göteborgs tingsrätt för de många bedrägerierna.

– De båda har en koppling till varandra. De har ingen relation, men de känner varandra på något sätt, säger Emelie Lagerwall.

Kvinnan medger omständigheterna, men nekar till brott.

Mannen som står åtalad nekar helt.

– Det är lite oklart varför de gjort det. Kvinnan uppger att hon känt sig tvingad av mannen, medan han säger att det är kvinnan som haft tillgång till hans konto och disponerat det, säger Emelie Lagerwall.

Målsäganden bor i olika städer runtom i hela landet.