Lundsbergs ex-rektor välkomnar beskedet

STÄNGS NER. Lundsberg stängs ner av Skolinspektionen - ett beslut som den tidigare rektor Stefan Kristoffersen välkomnar.
Foto: Mats Endermark

I över två år var Stefan Kristoffersen från Ulricehamn rektor på Lundsberg. Nu är han glad att skolan stängs.

– Jag är glad att skolinspektionen nu vågar ta det här beslutet. Jag är också lättad för elevernas skull, säger han till Borås Tidning.

Att Skolinspektionen tvingar Lundsberg att stänga har väckt många känslor och diskussioner under onsdagen. En som välkomnar beslutet är Stefan Kristoffersen från Ulricehamn, som själv var rektor på Lundsberg i över två år.

– Äntligen, säger han till Borås Tidning.

Han poängterar att beslutet är viktigt för eleverna:

– Jag är glad att skolinspektionen nu vågar ta det här beslutet. Jag är också lättad för elevernas skull. Nu kan de få möta en ny skola någon annanstans där de kan få en lugn och trygg skolgång, säger han till Borås Tidning.

Sade upp sig

Stefan Kristoffersen sade upp sig som rektor år 2000, efter ett möte med styrelsen där han ville få igenom förslag på förändringar i skolans värdegrund.

– Styrelsen sa på sittande möte att de vill ha det som det alltid har varit. Då sa jag upp mig, säger han till Borås Tidning.

De senaste åren har hård kritik riktats mot skolan.

– Skolledningen och styrelsen har sagt att det är åtgärdat och att det inte händer. Det har varit en frustration för mig som vet vad som ligger bakom att de har haft mage att förneka. Därför var det på ett sätt bra att den tragiska strykjärnshändelsen inträffade, säger Stefan Kristoffersen till Borås Tidning.