Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lottas tunga upptäckt – efter tjuvarnas nya kupp: ”Ledsen"

Under natten mot lördag inträffade ett inbrott på Dressman i Stenungsund. Det var andra gången på två veckor som butiken utsattes för inbrott. Foto: Mikael Berglund/NyheterSto
Foto: BILDBYRÅN

Två gånger på två veckor har Dressman i Stenungsund blivit utsatt för inbrott.

Butikschefen Lotta Nordström är uppgiven.

– Det tar så mycket energi, säger hon.

När personalen kom till Dressman-butiken på torget i Stenungsund på lördagsmorgonen gjorde de en tråkig upptäck.

Någon hade gjort inbrott i affären.

Precis som för två veckor sedan.

– Vi hade det natten mot nyårsafton. Då spräckte de en ruta och fick med sig lite jackor härifrån, säger butikschefen Lotta Nordström.

Också den här gången var en ruta sönderslagen.

– Vi har någon som sade att han (tjuven, reds. anm.) kom härifrån med en säck. Jag vet inte exakt vad som är stulet, men det är jackor och rockar och sådant, säger Lotta Nordström.

 

Dressman får hålla stängt

Förutom värdet på de stulna kläderna blir det också ett intäktsbortfall på så sätt att Dressman nu tvingas hålla stängt under lördagen, vilket var fallet även på nyårsaftonen.

– Det är jättetrist. Det är så mycket mer än att de bara stjäl grejer. Vi behöver sanera glassplitter som ligger allt och så. Jag blir lite ledsen och arg över att de har varit här inne och förstört, säger Lotta Nordström, som förklarar att det är svårt att freda sig mot just inbrott.

– Jag vet inte riktigt vad vi ska göra nu. Jag har en fundering på att sätta för galler. Jag har inte jalusier just nu. Annars vet jag inte vad jag ska göra, hur man skyddar sig mot det.

Tjuven spydde i affären

Inbrotten man drabbats av tar på krafterna för personalen på Dressman.

– Det tar mycket energi från alla. Det är jättetråkigt, säger Lotta Nordström.

På lördagsförmiddagen var polisen på plats i butiken för att säkra spår, förklarar presstalespersonen Hans Lippens. Bland annat lämnade tjuven efter sig en spya i affären.