Lottas pengalycka – efter svåra tiden

Lotta Engberg har dragit in en storvinst i egna bolaget.
Foto: /IBL / /IBL
Efter sommarens Lotta på Liseberg planerar hon in en långledighet fylld av resor.
Foto: TS / STELLA PICTURES

Artisten och allsångsledaren Lotta Engbergs bolag gör en mångmiljonvinst för 2017.

Totalt för fjolåret gjorde Lotta Engberg Nöjesproduktion AB en vinst efter finansnetto på 5,1 miljoner kronor – motsvarande 425 000 kronor i månaden.

– Det har gått bra och det har det gjort de senaste 20 åren, säger Lotta Engberg.

De senaste åren har den folkkära artisten och allsångsledaren Lotta Engberg, 55, varit med om tuffa händelser. Hon drogs in i en skattetvist 2013 och stod brottsmisstänkt och även om hon friades helt så var det en prövning. Två år senare skilde hon sig från dåvarande maken Patrik Ehlersson, 54.

Han och Lotta Engberg spelade tidigare i samma band och efter det var Ehlersson hennes agent och satt även i styrelsen i hennes bolag.

Men Lotta Engberg har klarat ut alla problem och i flera intervjuer har hon berättat om hur tillfreds hon är med tillvaron i dag. Och hennes företag Lotta Engberg Nöjesproduktion AB gör nu sina bästa resultat hittills.

För 2017 redovisade bolaget en vinst efter finansnetto på 5,1 miljoner kronor och resultatet efter skatt uppgick till drygt fyra miljoner kronor – den bästa vinsten på tre år.

Lotta Engberg med exmaken Patrik Ehlersson under Let's Dance 2014.
Foto: OLLE SPORRONG

Lotta Engeberg: ”Det har gått bra”

Förutom sin lön tog hon för 2017 också en aktieutdelning på 293 000 kronor. I dag har Engberg ett eget kapital i bolaget på drygt sju miljoner kronor.

– Det är ingen skillnad på årets bokslut och tidigare. Det har gått bra och det har det gjort de senaste 20 åren, säger Lotta Engberg.

Under våren har hon haft fullt upp med bland annat "Bingolotto", där hon och Agneta Sjödin hoppat in som programledare sedan Ingvar Oldsberg fick sparken i vintras.

– Det är Rickard Olsson som tar över nu, men skulle han vara borta vid något tillfälle hoppar jag gärna in. "Jag är Bingolottos" springvikarie, säger Lotta Engberg.

Lotta Engberg

Ålder: 55

Bor: Utanför Göteborg

Bolag: Lotta Engberg Nöjesproduktion AB som år 2017 redovisade en vinst efter finansnetto på 5,1 miljoner kronor.

Aktuell: Som programledare för "Bingolotto" samt för "Lotta på Liseberg", som i år firar 15 år.

Rickard Olsson är programledare för Bingolotto.
Foto: IBL

”Allsången på Liseberg är sommar för mig”

Till sommaren väntar också en ny säsong av långköraren "Lotta på Liseberg" på TV4. Det blir 15-årsjubileum för allsången på nöjesfältet i Göteborg.

– Det är så roligt att få leva med det yrke som också är ens intresse. Det är nästan så att jag inte ser det som ett jobb. Det skulle kännas jättekonstigt att inte vara där. Allsången på Liseberg är sommar för mig, har Lotta Engberg sagt.

– Publiken är bara bäst. De är totalt orädda. Vi träffas och så sjunger vi och har skojigt. När man ser Lisebergspubliken tycker jag att man ser det hjärta som Göteborg har.

I år blir det 15-årsjubileum för allsången på nöjesfältet i Göteborg.
Foto: TS / STELLA PICTURES

Firar med långledighet med familjen

Efter årets upplaga av "Lotta på Liseberg" väntar långledighet och resor.

– Jag kommer resa med både familj och vänner. Och min och "Bettans" (Elisabeth Andreasson, reds. anm.) resa som vi skulle åkt i väg på i januari kommer nu äntligen bli av i stället. 

– Japan hade varit spännande att åka till, tillägger hon.

Hon och Elisabeth Andreasson skulle ha åkt till USA, men att Lotta Engberg fick ta över Bingolotto innebar att den resan fick skjutas på framtiden.