Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Engbergs oväntade livsbeslut efter Bingolotto

Lotta Engberg leder "Bingolotto" fram till sommaren, sedan har hon en annan plan om vad hon ska göra.Foto: Mattias Otterberg/Pressbild
Lotta Engberg tycker att det är roligt att lära sig nya saker.Foto: NORA LOREK
Den 17 juni har ”Bingolotto” säsongsfinal. Sedan leder Lotta Engberg ”Lotta på Liseberg” – efter det planerar Lotta att lätta lite på det späckade schemat.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
”Jag är lite inne på att plugga till god man. Jag tror att man kan göra en bra insats”, säger Lotta Engberg. Foto: NORA LOREK

När "Bingolotto" är slut ska Lotta Engberg ta det lite lugnare.

Och sätta sig i skolbänken.

– Det är skoj att lära sig saker, säger hon.

Den 17 juni är det säsongsfinal för "Bingolotto" och efter det lämnar Lotta Engberg och Agneta Sjödin över programledarskapet till Rickard Olsson.

Lotta Engberg fick med kort varsel hoppa in som ersättare sedan Ingvar Oldsberg fått sparken från "Bingolotto", men hon har tidigare berättat att det aldrig varit aktuellt att hon skulle fortsätta leda programmet på permanent basis.

 

LÄS MER: Lottas besked: Ville inte fortsätta med "Bingolotto"

 

Under sommaren fortsätter det sedan med "Lotta på Liseberg" – men till hösten blir tempot lite lugnare. Först ska Lotta till USA tillsammans med vännen och artistkollegan Elisabeth Andreasson.

Elisabeth Andreasson och Lotta Engberg ska resa till USA tillsammans i höst.Foto: OLLE SPORRONG

Lotta ska gå i skolan

Sedan ska hon gå i skolan.

– Jag är lite inne på att plugga till god man. Jag tror att man kan göra en bra insats. Det är kanske någon som skulle kunna ha nytta av min hjälp, säger Lotta Engberg.

Hon redan kollat upp en utbildning på Folkuniversitet, berättar hon.

Till sommaren blir det en ny omgång av "Lotta på Liseberg".Foto: TS/STELLA PICTURES

– För ett och ett halvt år sedan läste jag bokföring också. Det är skoj att lära sig saker, säger Lotta Engberg.

 

LÄS MER: Rickard Olsson tar över "Bingolotto"

 

Vad gör man som en god man?

– Du hjälper någon som behöver hjälp med samhällsfunktionerna, som jag förstått det. Det kan vara en yngre ensamkommande person eller en gammal person.

Glädjen med "Bingolotto"

Lotta Engberg förklarar att det ska bli skönt att dra ner på tempot ett litet tag, samtidigt vill hon framhäva hur roligt hon tycker det är att leda "Bingolotto" nu i vår.

– Det har gått jättebra och det är jätteroligt. Jag har hört att det varit en debatt kring föreningslivet, att ungdomar inte rör på sig lika mycket längre och hit och dit. Då är det ännu viktigare att "Bingolotto" finns, säger Lotta Engberg.

Rickard Olsson tar över "Bingolotto" efter Lotta Engberg och Agneta Sjödin.Foto: CARL SANDIN/BILDBYRÅN

Hon fortsätter:

– Det är underhållning, musik, möten med människor. Tidigare var jag programledare "på riktigt" och efter det har jag hoppat in och vikarierat och så och jag blir lika förvånad varje gång. "Bingolotto" är verkligen på riktigt och det får man via mötena med människorna.