Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lotta Engbergs julshow – i den oväntade trion

Lotta Engberg gör julshow på Trädgår´n.
Peter Magnusson medverkar i "Made in Sweden" på Trädgår´n.
Erik Segerstedt.
Foto: Jackeline Perez

Nu tar Lotta Engberg allsången med in på Trädgår´n i Göteborg.

Hon står på nöjesrestaurangens scen för första gången i  julshowen "Made in Sweden" – och självklart får publiken sjunga med.

– Javisst, det kan du ge dig på, säger hon.

Hösten går fort och snart är det jul igen – och dags för alla härliga julshower att spraka loss runtom i Västsverige.

På Trädgår´n i Göteborg har "Made in Sweden" premiär den 17 november – en julshow med musik av svenska hitmakare. Det blir låtar som varit listettor med internationella artister, mello-låtar och dansband, musik från folkparkerna och Svensktoppen. 

– Det är inte en klassisk julshow. Vi spelar ingen julmusik alls. Det blir mer drag under galoscherna och en hitkavalkad av guds nåde. Och så en hel del humorinslag, säger Lotta Engberg.


LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs krav på TV4


Det är första gången Lotta Engberg showar på Göteborgsklassikern Trädgår´n.

– Jag har ju varit på Rondo och Kajskjul 8, men aldrig tidigare på Trädgår´n. Det ska bli skitroligt, säger hon.

I somras genomförde Lotta Engberg 14:e säsongen av Lotta på Liseberg, och sedan dess har hon haft en lugn och skönt höst med svampplockning, älgjakt och umgänge med barnbarnen, förklarar hon. 

"Allsång? Det kan du ge dig på!"

Givetvis får allsången sin plats när Lotta ger sig i kast med julshowen. 

– Självklart, det kan du ge dig på! Det kommer inte finnas några allsångsblad, men jag ska absolut uppmuntra till allsång. Det är såna hitlåtar att folk kan dem, säger hon.

Förutom Lotta Engberg medverkar sångaren Erik Segerstedt, komikern och skådespelaren Peter Magnusson, musikalartisten Bruno Mitsofiannis och Lisa Stadell, sångerska och dansare.

Erik Segerstedt sjunger hitlåtar från den svenska "musikundret" i julshowen på Trädgår´n.
Foto: SVEN LINDWALL

Fler julshower och konserter i Göteborg och Västsverige

Här är ett urval av fler julshower och julkonserter i Göteborg och Västsverige under november och december:

Celebration. Valands festvåning, 16 november – 16 december.

Fartfylld julshow i samband med julbord. Showen bjuder på hitlåtar från olika genrer som disco, latin, rock, pop och soul.  100 procent hits, enligt arrangören.

Sissels jul 2017. Lisebergshallen, 22 november.

Sissel Kyrkjebøs julkonserter har tidigare setts av över en miljon människor. Nu är hon tillbaka med en ny föreställning. Premiär i Göteborg den 22 november.
Foto: Tom Kolstad

Norska sångerskan Sissel Kyrkjebø har med sig en kör med sångare från USA, England och Norge. Konserten innehåller allt från klassiska julsånger till soul och gospel.

Arvingarnas jul. Restaurang Reveljen, 23 november - 16 december.

Dansbandet Arvingarna kör julshow i samband med julbord på Reveljen /Dockyard hotel och bjuder på allt från "gamla godingar till nya hits".

I love Vegas. Lindholmen Event & Nöjen, 23 november - 16 december.

Julbord med show där Andreas Weise står på scen tillsammans med Jamladies. "En glittrande kväll med musik, humor och magi" utlovas.

Andreas Weise medverkar i "I love Vegas" på Lindholmen i Göteborg.
Foto: PELLE T NILSSON

Stefan & Kim – så mycket mer jul. Julshow med julbord på Kajskjul 8, 7 - 16 december.

Stefan Arwidsson och Kim Strandberg gjorde sin första konsert 1984 och har därefter framträtt runtom i världen. De har spelat vid kungliga hov, olympiska spel, i Las Vegas och medverkat i Diggiloo-turnén. Här bjuder de på världshits i personliga tolkningar.

Vintergalan. Scandinavium, 9 december.

Galashow med landets artistelit. Medverkar gör Jerry Williams, Alcazar, Sarah Dawn Finer, Orup, Mariette, Eric Saade, Brynolf & Ljung och Kenny Mattsson. Julshowen kan kombineras med klassiskt julbord. Efterfest med nattshow och dj.

Weeping Willows – Christmas time has come. Lorensbergsteatern, 11 december.

Bandet Weeping Willows ger sig ut på julturné och spelar låtar från alla sina skivor med tonvikt på "Christmas time has come" men även nya jullåtar.

Stjärnklart 2017. Julshow på Gothia Towers i Göteborg 13–15 december, Lidköping Sparbanken Arena, 16 december

Carola, Loreen och Måns Zelmerlöw står på scen med Ace Wilder, Petra Marklund och David Hellenius. Bakom artisterna finns ett stort band och dansare och publiken bjuds på "hits och humor, magisk stämning och lyxig atmosfär".

Carola är en av artisterna i "Stjärnklart 2017".
Foto: ROBERT EKLUND

Jul med Franska trion. Pustervik, 16 december

Franska trion gjorde succé på Pustervik förra året och är nu tillbaka med både nytt material och sånger från julskivan "Våra mest älskade julsånger". 

En julsaga. Julshow på GöteborgsOperan 16-20 december

Operans traditionella julshow för hela familjen i ny tappning med allt från klassisk musik och opera till pop och musikal. Bland solisterna finns musikalartisterna Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl. Medverkar gör Göteborgsoperans orkester, kör och barnkör.

I juletid.  Stenbocksskolans aula, Ulricehamn, 3 december, Annedalskyrkan Göteborg,19 december

Christer Sjögren är tillbaka som gästsolist när Magnus Johansson och Marcos Ubeda gör femtonde upplagan av "I juletid". Även Guldhedskyrkans kammarkör medverkar.

Christer Sjögren återkommer som gästsolist i föreställningen "I juletid".
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Christmas Night. Arena Älvhögsborg i Trollhättan, 1 december, Arena Skövde, 2 december, Lorensbergsteatern Göteborg, 22 december, Borås (Åhaga) 21 december

Molly Sandén, Thomas Di Leva och David Lingren står på scen i årets Christmas Night. Både stämningsfulla julklassiker och ny musik utlovas.