Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Loran, 23, misstänks för mordet i Vårgårda

23-åriga Loran Guy Mogi eftersöks i hela Europa, misstänkt för att ha mördat sin ex-flickvön.
Ex-flickvännen hittades död i Loran Guy Mogis lägenhet i Vårgårda.
Foto: Patrik Skogloew

23-åriga Loran Guy Mogi eftersöks i hela Europa, misstänkt för att ha mördat sin ex-flickvän i Vårgårda.

Den unga kvinnan hittades död i mannens lägenhet i torsdags, efter att hennes anhöriga anmält henne försvunnen.

– Vi känner oss ganska säkra på att han nu lämnat landet, och Bryssel har nämnts, säger kommissarie Thord Haraldsson.

Ett av polisens spår efter den misstänkta mördaren är hans numera raderade konto på en dejt-app - som gett utslag i bland annat just Bryssel de senaste dagarna.

Sent på söndagskvällen var Loran Guy Mogi, 23, fortfarande på fri fot. Han är häktad i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 25-årsåldern som han tidigare haft en relation med.

Loran Guy Mogi, 23, skulle i fredags ha inställt sig för häktningsförhandlingen i Alingsås tingsrätt, men dök inte upp. I samband med det berättade hans tilldelade advokat, Marie Abrahamsson, att hon inte har träffat honom.

Enligt häktningsframställan har kvinnan bragts om livet med kraftigt våld mot kropp och huvud. Hans advokat Marie Abrahamsson vet inte hur hennes klient ställer sig till misstankarna eftersom de inte haft kontakt.

Online på dejting-appen

Chefsåklagaren Lena Medelius sa i fredags att man under helgen planerade att gå ut med en internationell efterlysning. Ett av mordutredarnas spår de senaste dagarna har varit Loran Guy Mogis konto på en populär dejt-app. På sitt konto skriver han bland annat: "Jag är här för att dejta en tjej, 18-28."

På en bild poserar han i bar överkropp. På en annan spänner han musklerna med en skivstång i händerna. I informationen han skrivit in om sig själv står bland annat om hans favoritfilmer och -fotbollsspelare.

Den unga kvinnan som hittades i Vårgårda vid lunchtid i torsdags låg i Loran Guy Mogis lägenhet. En vän till den mordmisstänkta blev i samband med mordet uppringd av en släkting till Loran Guy Mogi.

"Är för jävligt"

– Släktingen var hysterisk och berättade oroligt att något fruktansvärt hade hänt och att "han måste lämna landet", har vännen berättat.

En vän till den nu mördade unga kvinnan är berättar dämpat:

– Hon var på riktigt världens goaste människa. Det här är för jävligt.

Den misstänkta mördaren är tidigare dömd till dagsböter för våldsamt motstånd i samband med at han omhändertogs för fylleri. Nyligen utreddes han också för att ha utsatt en närståendes minderåriga barn för misshandel, men en oenig tingsrätt valde den gången att hellre fria än fälla.

Direkt när den unga kvinnan hittades riktades misstankarna mot Loran Guy Mogi. Han anhölls i sin frånvaro bara två timmar efter att kroppen hittats och polisen gick i ett tidigt skede ut med en efterlysning. Men allt pekar på att den misstänkta mördaren hann lämna landet redan dessförinnan.

Spårad till Bryssel

Ett av spåren leder till den belgiska huvudstaden Bryssel. Bland annat eftersom hans dejt-app har gett utslag där. Även aktivitet i Tyskland har synts. Appen är ett program i telefonen och fungerar som ett sätt att träffa nya människor för olika typer av relationer.

– Vi har koll på den, säger Thord Haraldsson, kommissarie.

Under söndagen raderades det aktuella kontot på dejt-appen.

Hon låg död i hans lägenhet

13 augusti: Kvinnan hittas
Vid lunchtid på torsdagen genomför polisen en husrannsakan mot Loran Guy Mogis lägenhet i Vårgårda. Där hittas hans ex-flickvän död. Misstankarna riktas direkt mot ex-pojkvännen, som kort efter fyndet anhålls i sin frånvaro.


14 Augusti: Spåret till Bryssel
Polisen blir alltmer övertygad att Loran Guy Mogi hann lämna Sverige före efterlysningen. Han häktas i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mordet på kvinnan i 25-årsåldern. Chefsåklagaren planerar en internationell efterlysning.


15 Augusti: Telefonsamtalet
En av den misstänkte mördarens vänner berättar att en nära släkting till mannen ringde och berättade att något fruktansvärt hänt.
"Släktingen var hysterisk och berättade oroligt att något fruktansvärt hänt och att 'han måste lämna landet', berättar en vän till den misstänkta mördaren.


16 Augusti: Dejt-app-spåret
Expressen kan på söndagskvällen avslöja att ett av polisens spår är Loran Guy Mogis konto på en populär dejting-app, den har bland annat gett utslag i Bryssel. Under söndagen raderades det aktuella kontot.