Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Liza hittade hund i soporna – kvinna frias för djurplågeri

Liza Johansson hittade en hund i en sopcontainer i värmländska Storfors. Foto: Privat

När Liza Johansson skulle slänga soporna utanför bostaden i värmländska Storfors trodde hon inte sina ögon. I en sopsäck låg en liten hund.

Kvinnan som dumpade hunden i soporna åtalades, men har nu friats i tingsrätten.

– Jag tycker att det är helt fruktansvärt, säger Liza, som ändå är tacksam för att den lilla hundtiken kommit in i hennes liv.

Liza Johansson, 20, skulle i väg till sin mamma och fira påsk när hon hittade den dumpade lilla krabaten i en sopcontainer.

Smått chockad väntade hon in sin mamma Maria Johansson som skulle hämta sin dotter med bilen. Maria var på plats inom någon minut.

– Vi älskar hundar och har alltid haft djur i familjen. Mamma sträckte sig ner och plockade försiktigt upp hunden som var inlindad i svart sopsäck, berättade Liza, kort efter händelsen.

Under tiden tog Liza bilder för att kunna visa polisen, som man larmade direkt.

Det visade sig att hunden mådde utmärkt, viftade på svansen och tydde sig direkt till Liza och Maria.

– Nu har vi blivit så fästa vid hunden att vi gärna behåller henne för alltid, tillade Liza Johansson.

 

 

Kvinna frias i rätten

En kvinna i 50-årsåldern misstänktes vara den person som dumpat hunden i soporna. Hon polisanmäldes för djurplågeri och i början av september väcktes åtal mot henne. Det rapporterar NWT.

På måndagen föll domen: Kvinnan frias.

Enligt SVT Värmland har kvinnan erkänt att hon la hunden i en plastpåse och slängde den i soptunnan eftersom hon trodde hunden var död. Tingsrätten friar kvinnan med motiveringen att åklagarens avgörande moment i gärningsbeskrivningen – att hunden var fixerad i säcken och inte kunde röra sig – inte har kunnat bevisas. Det skriver SVT.

Kvinnan som åtalades för djurplågeri, har friats av Värmlands tingsrätt. Foto: Privat / Privat
När Liza Johansson skulle slänga soporna utanför bostaden i Storfors trodde hon inte sina ögon. I en sopsäck låg en liten hund. Foto: Privat / Privat

Liza Johansson är missnöjd med domen.

– Jag tycker att det är helt fruktansvärt att kvinnan som gjorde det blev friad. Jag tycker att det är dumt att de endast fokuserar på hur hårt sopsäcken satt runt henne, i stället för det faktum att hon blev lagd i en soptunna till sitt öde, säger hon.

”Lyckligt lottad”

Lizas önskan, att få behålla den lilla hundtiken, gick dock i uppfyllelse. Hon har döpt henne till Ängel.

– Hon mår jättebra! Jag tror aldrig att jag har träffat en gladare och mer tillgiven hund. Ängel betyder allt för mig. Hon är världens keligaste hund, en riktig mysvovve! Hon passar perfekt in i vår familj och alla älskar henne, säger hon, och fortsätter:

– Jag är jätteglad att hon kom in i mitt liv. Både mitt och min mammas liv har förändrats väldigt positivt sen hela den här händelsen. Jag tänker ofta på det, hur lyckligt lottad jag är som har Ängel i mitt liv. Och hennes pappa Lucifer också så klart!

Lucifer bodde också hos den åtalade kvinnan, och har allstå också fått ett nytt hem hos Liza Johansson.

Lucifer (t.v.) och Ängel (t.h.) har fått ett nytt hem hos Liza Johansson. Foto: Privat / Privat
Lizas önskan, att få behålla den lilla hundtiken, gick i uppfyllelse. Hon har döpt den till Ängel.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!