Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Livstidsdömde Ahmed vill frias – med hemligt vittne

Ahmed Warsame, 25, dömdes till livstids fängelse för inblandning i morden på Vår krog och bar.Foto: Polisen
Adam Abdulahi, 28, är en av sju män som dömts för inblandning i morden.Foto: Polisen
Beväpnade män rusade in på Vår krog och bar och sköt ihjäl Petar Petrovic, 20, samt ytterligare en man i mars år 2015.Foto: ÖVERVAKNINGSKAMERA

Här är nya uppgifterna som livstidsdömde Ahmed Warsame, 25, hoppas ska fria honom för inblandning i morden på Vår krog och bar.

I sista stund presenterar han ett nytt, hemligt vittne – som påstås ge honom alibi för kvällen då Petar Petrovic, 20, och ytterligare en man för offer i kulregnet inne på restaurangen.

Ahmed Warsame vill nu – precis som Adam Abdulahi, 28 – att Högsta domstolen tar upp fallet.

Tingsrätten dömde dem till livstids fängelse för restaurangmorden på Hisingen i mars år 2015. Hovrätten ansåg att de skulle bedömas som medhjälpare till morden, men straffen kvarstod.

 

LÄS MER: De döms för inblandning i morden på Vår krog och bar

 

Själva menar de däremot att de är oskyldiga och därför har nu Adam Abdulahi, 28, och Ahmed Warsame, 25, skickat in sina överklaganden till Högsta domstolen. Personen som Ahmed Warsame sätter sin tilltro till:

Ett vittne som nu säger sig vilja träda fram.

Petar, 20, sköts till döds

Petar Petrovic, 20, sköts till döds utanför på krogen.Foto: PRIVAT

Enligt överklagandet har den dömde mannens advokat fått blivit kontaktat av vittnet som ska ha sagt att denne var tillsammans med Ahmed Warsame när de beväpnade skyttarna stormade in på Vår krog och bar.

Vittnen uppger sig inte ha velat träda fram förrän nu på grund av rädsla för överfall och våld mot sig själv och mot sin familj. En bidragande orsak är, enligt överklagandet, handgranatsattacken i somras mot den adress i Biskopsgården där Ahmed Warsame var skriven.

 

LÄS MER: Yuusuf Warsame, 8, dog i lägenhetsexplosionen

 

I den omkom Yuusuf Warsame, 8. Polisen misstänker att det var en hämndaktion.

Vittnets identitet hålls hemligt i överklagandet.

Vill ha tillbaka Rolex-klockan

Ahmed Warsame pekar i sitt överklagande också ut en annan person som alternativ gärningsman och han tycker inte heller att bevisningen mot honom är tillräcklig för att döma honom för medhjälp till mord. Han överklagar alltså till Högsta domstolen, något som också Adam Abdulahi, 28, gör. Den sistnämnde vill förutom att frias även få tillbaka en Rolexklocka som polisen tagit i beslag.

Onur Corap var en av de män som dömdes för inblandning i morden på Vår krog och bar.Foto: Polisen

Onur Corap, 21, och Jonis Adan, 21, dömdes till 14 års fängelse medan Josef Hällgren, 21, dömdes till tolv års fängelse för att ha varit inblandade i samma dåd. Dessutom dömdes ytterligare två män. Ingen av dem har ännu överklagat.