Polisen fick in ett larm om en drunkning på torsdagskvällen. Foto: Torbjörn Axelsson
Polisen fick in ett larm om en drunkning på torsdagskvällen. Foto: Torbjörn Axelsson

Barn till sjukhus efter svår drunkningsolycka

Publicerad

Ett livlöst barn drogs under torsdagskvällen upp ur vatten i Lidköpings kommun.

Barnet flögs därefter till intensiven på Norra Älvsborgs länssjukhus – skadeläget är oklart.

– Det är allvarligt, annars skulle barnet inte ha förts till intensivvårdsavdelningen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

SOS Alarm fick in ett larm om en drunkning i Lidköpings kommun klockan 17.19 på torsdagskvällen. Enligt SVT Nyheter Väst är barnet i förskoleåldern.

– Ambulans och helikopter är på platsen sedan en stund. Vi är precis framme också, säger Fuxborg runt klockan 18.

Det pågick då hjärt- och lungräddning på platsen.

– Ja, det har jag fått bekräftat. Däremot vet jag inte hur barnet mår, berättar Fuxborg.

Uppdragen vid larmet

Enligt larmet till polisen så hittades barnet i en damm. Dock ska det handla om ett skarpt och allvarligt drunkningstillbud.

Ambulans och polis larmades till platsen. Barnet var redan uppdraget ur vattnet i samband med själva larmet. Polisen är förtegen kring händelsen av hänsyn till de anhöriga.

Ett ögonvittne på plats berättar strax efter klockan 18.30 att helikoptern inte är kvar vid platsen. Inte heller någon ambulans är synlig vid platsen.

– Barnet har flugits med helikopter till intensiven på NÄL strax innan klockan 19, säger Christer Fuxborg.

Vårdades på intensiven

– Vi pratar med de anhöriga och försöker redan ut vad det är som egentligen har hänt. Vi försöker ta reda på de bakomliggande orsakerna till det här drunkningstillbudet.

Vid 22-tiden vårdades barnet fortfarande på intensiven.

– Jag har inget nytt att meddela om statusen där, säger Christer Fuxborg, under kvällen.

Polisen rubricerar det inträffade som en olyckshändelse.

– Det finns inga brottsmisstankar i nuläget, säger Fuxborg.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER