Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Litervis med hundbajs tömdes på samma plats – i över 15 år

En skottkärra med hundbajs, dock inte påsförpackad som på bilden, i veckan har dumpats i slänten i Jönköpingstrakten. Foto: RONNY JOHANNESSON / PRIVAT
En skottkärra i veckan blir en hel del under 17 år. Foto: MARTIN CEDERBLAD / EXP

Drygt en skottkärra i veckan – lastad med hundavföring. 

Det är vad en kennelägare dumpat i en slänt i Jönköpingstrakten i mellan 15 och 17 år. 

Nu har politikerna agerat efter att grannar oroat sig för dricksvattnet och dessutom störts av lukten, skriver Jönköpings-Posten. 

Det var för ett par månader sedan som det kom in klagomål till Jönköpings kommuns hälso- och miljöskyddskontor. Anmälarna var grannar till en kennel som under uppåt 17 år dumpat sina hundars avföring i en och samma slänt, skriver Jönköpings-Posten.

Grannarna oroade sig för att dricksvattnet i trakten, som hämtas ur en brunn, skulle förorenas och stördes dessutom av stanken från exkrementerna från hundarna (som är mellan 30 och 35 till antalet). 

En skottkärra med bajs i veckan 

Vid en inspektion berättade kennelägaren att hundarnas avföring, tillsammans med en del trädgårdsavfall och spån, dumpats i slänten i mellan 15 och 17 år. Det handlar om en mängd av drygt en skottkärra i veckan. 

 

LÄS OCKSÅ: Sannas skitjobb – hittade 172 bajspåsar  

 

– Det hävs i en stor kompost med gräs och löv, det är ju brukligt att slänga detta i en komposthög. Det är helt naturligt för mig som bor på landet, säger kennelägaren till Jönköpings-Posten. 

"Naturligt gödsel"

Nu har miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutat att hundbajset måste dumpas på en annan plats. Detta så att det inte rinner ner i marken eller avger lukt som stör närboende.

Kennelägaren meddelar JP att dumpningen nu kommer att ske på de egna ägorna. 

– Det är ju naturlig gödsel så jag kommer att sprida det på åkern i stället. 

 

LÄS MER: Parkarbetarnas upprop efter hundbajexplosionerna