Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisebergsbossens nya superuppdrag

Lisebergs VD Andreas Andersen kommer ta över branschens tyngsta förtroendeuppdrag under 2018. Foto: Pressbild
Andersens nya uppdrag är viktigt för Lisebergs utveckling. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Nu står det klart att Lisebergs vd Andreas Andersen tar över ordförandeskapet i IAAPA, den internationella branschorganisationen för nöjesparker och attraktioner. Från och med 2018 kommer han leda den globala organisationen.

Under hela 2018 ska Andreas Andersen, utöver sina vanliga arbetsuppgifter som vd på Liseberg, arbeta för till branschens utveckling, världen över. Uppdraget som ordförande i IAAPA, The International Association of Amusement Parks and Attractions, är det tyngsta förtroendeuppdrag en nöjesparks-vd kan få.

Andreas Andersen har varit vd på Liseberg sedan 2011. Under hans ledarskap har Liseberg gjort flera omfattande investeringar, i syfte att säkra Lisebergs långsiktiga lönsamhet, däribland barnområdet Kaninlandet 2013 och berg- och dalbanan Helix 2014. Liseberg har också fått ja i kommunfullmäktige för att bygga vattenland och upplevelsehotell lagom till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Men redan 2018 kommer nästa stora attraktionsnyhet att lanseras: berg- och dalbanan Valkyria, vars spektakulära konstruktion redan är under uppförande på Liseberg.

LÄS MER: Lisebergs VD skiljde sig på grund av jobbet 

Under sitt år som ordförande i IAAPA kommer Andreas Andersen bland annat att arbeta för att sätta hållbarhetsfrågorna på kartan i den globala nöjesparksbranschen. Utöver att vara ordförande i IAAPA:s globala styrelse och presidium kommer Andreas Andersen också att leda en rad av IAAPA:s viktigaste strategiska processer.

– Jag har älskat den här branschen sedan jag var liten. Att nu ta över ordförandeskapet är mitt sätt att ge tillbaka och att bidra till att skapa goda förutsättningar för branschens framtid, säger Andreas Andersen.

LÄS MER: Kvinna skadades på Liseberg i arbetet 

Lisebergs tre senaste vd:ar har alla innehaft den prestigefulla posten. Boo Kinntorph (vd 1973–1993) var den förste icke amerikan att bli ordförande när han valdes 1993 medan Mats Wedin (vd 1993–2011) tog ordförandeklubban 2008. Att Liseberg nu får sin tredje IAAPA-ordförande är på alla sätt unikt.

– Det är ett tecken på hur viktigt IAAPA har varit för Lisebergs utveckling, säger Andreas Andersen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!