Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisebergs vrålåk får pris för andra gången

Ytterligare ett prestigefullt pris till vrålåket Helix. Liseberg fortsätter att slå rekord och få utmärkelser.  Foto: Liseberg
Lisebergs vd, Andreas Andersen. är riktigt nöjd med den nya utmärkelsen.  Foto: Robin Aron

Vrålåket Helix fortsätter att sätta Göteborg på kartan.

I helgen prisades Lisebergs fjolårsnyhet med FKF Awards.

I juryns motivering framhåller man, bland annat, att åkturen är lång, intensiv, hisnanden – ja, åkaren får helt enkelt inte en lugn stund.

Det har sannerligen gått bra för Liseberg under den senaste tiden. Förra året slog de omsättningsrekord – och detta långt innan att året var slut. På eftermiddagen den tredje december hade Sveriges mesta karusellkomplex haft en omsättning på en miljard kronor. Nu har nya triumfer tillkommit.

Samtidigt som tiotusentals löpare sprang Göteborgsvarvet belönades berg- och dalbanan Helix med FKF Award tillsammans med två ytterligare vrålåk i Europa.

”En stor ära”

FKF Award är ett av Europas mest prestigefulla nöjesparkspriser och Lisebergs vd, Andreas Andersen är mer än nöjd.

– Det är en stor ära att få ta emot detta pris. Särskilt som juryn består av berg- och dalbaneproffs – entusiaster som reser jorden runt för att uppleva det bästa som nöjesparksvärlden har att erbjuda. De är våra största fans – men också våra hårdaste kritiker. Otroligt kul att just de tycker Helix var en av de bästa nyheterna 2014, säger han i ett pressmeddelande.

Redan i höstas prisades Helix. Då utsågs den svindlande karusellen till Europas bästa nya attraktion.

”Inte en lugn stund”

Den nyvunna utmärkelsen, FKF Awards, utsågs av en jury bestående av samtliga medlemmar i FKF vilket betyder över 700 entusiaster som röstat fram sin favorit.

Här är juryns motivering till Helix pris:

"Helix sätter en ny standard som berg- och dalbana i Europa. Med sitt läge på berget är den integrerad utomordentligt i landskapet och erbjuder – tvärs emot nuvarande trend – en lång åkupplevelse med massor av olika element. Med en hisnande backe direkt ned från stationen, flera accelerasionszoner, svängar i höga hastigheter, intensiva viktlöshetskullar och inversioner får gästen inte en lugn stund".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!