Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisebergs vd kräver: Ge oss besked, regeringen

Lisebergs vd Andreas Andersen.
Foto: ADAM IHSE/TT
Lisebergs vd Andreas Andersen kräver besked från regeringen om nöjesparken kommer att kunna öppna i sommar.
Foto: Colourbox

Lisebergs vd Andreas Andersen kräver besked från regeringen om nöjesparken kommer att kunna öppna i sommar.

– Vi har kommit i kläm i en lagstiftning som gör att vi inte får något svar på om vi får öppna eller inte. När vi frågar olika myndigheter så blir det rundgång, ingen vill ta ställning till den här frågeställningen. Det vi vill är att man tittar på frågan och berättar för oss om vi kan öppna eller inte, säger Andreas Andersen till Göteborgs-Posten.

Lisebergs vd Andreas Andersen anser att tillämpning av ordningslagen på nöjesparken är orimlig. Han har därför skrivit en debattartikel på Di tillsammans med tre andra representanter för nöjesparker.

”Denna orimliga och orättvisa tillämpning av en gammal lag och ansvarsglappet mellan myndigheter och politik har lagt sig som en tung dimma över oss och håller just nu på att effektivt döda en hel näring.”

Debattartikeln, som Andreas Andersen står bakom tillsammans med Christer Fogelmarck, vd för Parks and Resorts, Magnus Widell, vd för Gröna Lund och ordförande Svenska Nöjesparksföreningen samt Janne Nilsson, vd för Skara Sommarland, avslutas med: 

”Sverige är snart det enda land i Europa där nöjesparkerna ännu inte fått besked om när de kan öppna igen. Vi kräver att regeringen tar sitt ansvar och ger oss ett svar.”

”Vi kommer ha mycket färre gäster”

Liseberg har en färdig plan för ett öppnande på ett ansvarsfullt sätt sett till coronapandemin. 

– Vi kommer ha mycket färre gäster. Ska man följa internationell standard kanske vi börjar med 5 000 gäster, lite senare kanske 10 000 eller 15 000 gäster, säger Andreas Andersen till tidningen.

Liseberg har korttidspermitterat cirka 75 procent av sina tillsvidareanställda och varslat omkring 20 procent.