Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisebergs nya satsning: Besökarna slipper köa

Här är Lisebergs nya skräcksatsning
Lisebergs nya satsning: Underlandet.Foto: Liseberg
Tillsammans med att den nya karusellen Underlandet öppnar så införs även ett nytt virtuellt kösystem.Foto: Liseberg

Till den nya åkattraktionen Underlandet på Liseberg ska man slippa köa – i varje fall fysiskt.

Ett virtuellt kösystem gör premiär på den stora nöjesparken och blir det första i världen i sitt slag.

– Långa köer har länge varit en het fråga för våra gäster och för oss, det är en av de största utmaningarna för nöjesparker, säger Johan Ottosson, chef för digital gästresa på Liseberg, i ett pressmeddelande.

En ny åkattraktion öppnar på Liseberg i april. Den heter Underlandet och här ska ivriga åkare inte behöva stå i regnet i väntan på att få åka. 

– Detta kommer i år att förbättra Lisebergsupplevelsen för några av våra viktigaste gäster: Barnfamiljerna. Lösningen är ett exempel på vårt arbete med att integrera det digitala på ett naturligt sätt i Lisebergsupplevelsen, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg, i ett pressmeddelande.

Systemet baseras på en virtuell kö – den första i sitt slag i världen. Besökarna ställer sig i kö i Lisebergsappen och får då ett klockslag när det är dags att åka. Under tiden kan barnen därför göra annat i nöjesparken eller leka på lekplatsen.

– Långa köer har länge varit en het fråga för våra gäster och för oss, det är en av de största utmaningarna för nöjesparker, säger Johan Ottosson, chef för digital gästresa på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Lisebergs vd Andreas Andersen tycker att det finns en enorm potential för det nya kösystemet.Foto: HENRIK JANSSON

Vd:n: ”Komplicerat system”

Det nya kösystemet är framtaget av Liseberg och en webbyrå i Göteborg. Den är unikt framtagen för just Liseberg och om det funkar bra så finns det goda möjligheter att det kan appliceras på andra åkattraktioner.

Precis som express-pass, som lanserades på Liseberg år 2010, kommer inte den virtuella kön att kosta extra. Och självklart kan man åka den nya karusellen också utan det nya systemet. Man kan få en kölapp med första lediga plats i kön eller en stand by-kö som fyller upp eventuella tomma platser.

– Det är ett komplicerat system vi testar, som säkert komma behöva en del inkörning, men vi tror på att denna typ problem skall lösas med digitala medel i framtiden, säger Andreas Andersen, vd Liseberg, i ett pressmeddelande.

I fjol började Disney med en liknande lösning till en ny attraktion på nöjesparken i USA.