Lisebergs sajt kraschade – nu pausas biljettförsäljningen

Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Ebba Källeskog, pressansvarig för nöjesparken.
Foto: HENRIK JANSSON

Klockan tio på tisdagen skulle biljetterna till Liseberg släppas. 

Men strax innan kraschade hela hemsidan, och har legat nere sedan dess.

Nu väljer nöjesparken att pausa biljettförsäljningen, meddelar de i ett pressmeddelande.

– Nu behöver vi få ordning på hemsidan och bokningen för att underlätta inför försäljningen av de resterande biljetterna. Därför väljer vi att pausa försäljningen tillfälligt för dagen, säger vd Andreas Andersen.

Den tredje juni kommer Liseberg att slå upp portarna efter att ha hållit stängt i 520 dagar till följd av pandemin.

Men på grund av restriktioner är bara 20 procent av det normala besökarantalet tillåtna i parken. Dessutom måste man förköpa biljetter på hemsidan. 

Under tisdagen var det dags för biljettsläppet men vid klockan 10 kraschade Lisebergs sajt. 

– Det blev en väldigt hög belastning på sajten så den har kraschat. Jag hörde från några kolleger att det sitter ett helt team och försöker lösa detta, sa Ebba Källeskog, pressansvarig för nöjesparken, tidigare på tisdagen.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blivit en för hög belastning 

Redan innan klockan 10 var det över 6000 personer inne på sajten. 

– Vi tror att det har blivit en för hög belastning exakt samtidigt då. Men vi tror inte att biljetterna på något sätt är slut utan det handlar mer om att få i gång hemsidan, sa Ebba Källeskog.

På kvällen meddelar man att man beslutat att pausa biljettförsäljningen.

– Det har varit en enorm belastning och stort intresse för att besöka nöjesparken, vilket såklart i grund och botten är kul. Men nu behöver vi få ordning på hemsidan och bokningen för att underlätta inför försäljningen av de resterande biljetterna. Därför väljer vi att pausa försäljningen tillfälligt för dagen, säger Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Nöjesparken meddelar samtidigt att 10 procent av de släppta biljetterna är sålda, och att det finns gott om platser kvar till sommarsäsongen.

– Det finns fortfarande gott om platser kvar och vi planerar även att släppa fler biljetter under säsongens gång om lättnader för nöjesparker införs. Vi hoppas att alla som vill ska kunna besöka oss i sommar, säger Andreas Andersen.

Från arkivet: