Lisebergs hånreklam ett fall för grekisk TV

Nu har Lisebergs kampanj rört upp känslor i Grekland.

Tv-kanalen Alpha har gjort ett inslag om händelsen och arga hotellägare har hört av sig till den svenska ambassaden i Aten.

Under onsdagen skapade Lisebergs nyhet "Glada Barn Garanti" stort rabalder. Nyheten illustreras med en gråtande pojke och rubriken “Vissa barn tvingas åka till Kreta i sommar.”

Baddräktskungen och Panos Emporios grundare och vd Panos Papadopoulous tyckte Grekland har fått utstå nog av dålig publicitet och blev helt vansinnig över kampanjen.

"Emot alla oskrivna lagar"

- Det här är ett skandalöst budskap från Liseberg. Hur kan man göra narr av ett annat land för att marknadsföra sin egen nöjespark? Det går emot alla oskrivna lagar, sa han.

Nu har också grekisk tv tagit upp reklamkampanjen. Tv-kanalen Alpha har gjort ett inslag om Lisebergs "Glada Barn Garanti" och bland annat gjort en stor enkät bland människor i Aten.

Protesterar till ambassaden

Dessutom har hotellägarnas handelskammare i Chania på Kreta protesterat och skickat ett klagobrev till den svenska ambassadören i Aten. Dessutom fick landets turistminister Olga Kefalogianni, samma brev. turistministern är som av en händelse i Sverige - i ett försök att öka turismen till Grekland från Sverige till sommaren.

Resmålen utvalda med kärlek

Liseberg försvarade sig under onsdagen med att de tre resmål som är med i kampanjen är utvalda med kärlek då de ser just de resmålen som fantastiska.

- Det är snarare lite storhetsvansinne från oss att jämföra vår lilla nöjespark med de här, sa Julia Vasilis, informationschef på Liseberg som också beklagade om någon tagit emot budskapet på ett negativt sätt.


Enligt greekreporter.com formulerades ett uttalande från hotellägarnas handelskammare i Chania så här:

- Vi förstår att föreget vill attrahera kunder. Men inte med sådana här metoder. Som hotellägarnas handelskammare i Chania representerar vi det viktigaste resmålet för svenskar och vi anser att det här är en oacceptabel kampanj från nöjesparken och ber om er hjälp att omedelbart få stopp på denna ärekränkning. Det är väl känt att banden mellan greker och svenskar är starka och vi vill inte att en sådan här skadlig kampanj ska påverka relationerna mellan greker och svenskar. Vi ber er att vidta direkta åtgärder i denna fråga.