Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liseberg varnar för biljettbluffen

Liseberg går nu ut och varnar för en blufftävling på sociala medier.
Katarina Warnström är pressansvarig på Liseberg.
Foto: Liseberg

Liseberg går nu ut och varnar för en falsk tävling på sociala medier.

Bluffarna lockar med flera fribiljetter för att fira nöjesparkens 100-jubileum. Något som dessutom sker först om fem år.

– Vi har aldrig, eller väldigt sällan i alla fall, den här typen av tävlingar, säger Katarina Warnström, pressansvarig på Liseberg.

Det cirkulerar just på sociala medier en tävling där man kan vinna fem fribiljetter till Liseberg. Något nöjesparken inte står bakom.

– Den ser väldigt proffsig ut och man har bland annat använt vår logga. Jag ser direkt att det inte är vårt inlägg men de flesta har nog svårt att upptäcka det, säger Katarina Warnström.

Varnar på Facebook

På Facebook har Liseberg lagt ut en varning för bluffen. Deltar man i tävlingen riskerar man att bli besviken.

– Vi har aldrig, eller väldigt sällan, den här typen av tävlingar där det är klicka och vinn. Ibland har vi haft tävlingar men då ska man skicka in något till oss med en motivering. Det är bland annat för att vi måste följa tävlingslagstiftningen.

Nöjesparken har nyligen haft en tävling där man kunde vinna en resa till Shanghai för att testa föregångaren till den nya attraktionen Loke.

Men några fribiljetter kommer man inte tävla ut.

Samma problem i Norge

– Nej, och därför har vi lagt ut den här dementin på vår Facebook. Vi vill inte att någon ska bli besviken. 

Vad bluffmakarnas tanke är med inlägget vill inte Katarina Warnström spekulera i. Men falska inlägg cirkulerar med jämna mellanrum.

– Jag vet att Tusenfryd i Norge hade problem med en liknande tävling nyligen. Inte jätteofta, men någon eller några gånger per år brukar vi se att där finns tävlingar i vårt namn och då brukar vi gå ut och dementera detta.


Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.