Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisebergs nya storsatsning – för 200 miljoner kronor

Liseberg satsar på barnfamiljer och utökar nöjesparkens kaninland. Foto: Pressbild
Ebba Källeskog berättar att Liseberg har höga förväntningar på den nya satsningen Foto: Pressbild

Liseberg satsar på barnfamiljer och utökar nöjesparkens kaninland. 

Den nya satsningen kommer kosta 200 miljoner och beräknas vara klar 2020.

– Vi kommer att bygga många nya saker, bland annat en ny hemlig attraktion, säger Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg.

De senaste åren har Liseberg satsat på attraktioner som riktat sig till en lite äldre målgrupp, som berg- och dalbanan Valkyria.

Men nu är det barnen i fokus.

– Det är första gången på flera år som vi gör en satsning som riktar sig till barnfamiljerna. Vi ska göra en upphottning av kaninlandet och sätta dit många nya attraktioner, säger Ebba Källeskog. 

Hon berättar att den nya satsningen kommer att innebär en ny teaterscen, en ny restaurang med kanintema och även en ny hemlig attraktion.

– Jag kan inte avslöja så mycket om den hemliga attraktionen. Men jag kan säga att den kommer att vara för yngre barn och ha med kaniner att göra.

Höga förväntningar

Ebba Källeskog berättar att Liseberg har höga förväntningar på den nya satsningen, som spinner vidare på historien om hur kaninerna lever under kaninlandets mark och har olika starka karaktärsdrag. Som kaninen Lisen, vilken enligt kaninsagan har uppfunnit alla nöjesparkens åkattraktioner.

– Vi bygger vidare på vår kaninhistoria och de olika kaninernas karaktärer, det finns mycket att hämta därifrån och kaninlandet är populärt, säger Ebba Källeskog. 

Satsningen beräknas kosta runt 200 miljoner kronor och vara klar vid Lisbergs säsongpremiär våren 2020. 

– I april i år kommer kaninlandet också vara öppet även om den del av landet blir avstängt för ombyggnad, säger Ebba Källeskog. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!