Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liseberg söker ny vd – tjänsten kan bli din

Liseberg söker ny vd.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Alla kan söka, men om man ska bli anställd behöver man har rätt kvalifikationer.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Efter att Andreas Andersen sagt upp sig som Lisebergs vd letar nu nöjesparken efter hans efterträdare.

Tjänsten är nu öppen att söka och det ställs inga krav på att man ska älska att åka bergochdalbana.

– Det är många som hört av sig och många som sökt. Alla kanske inte förstår vad tjänsten innebär, men det är kul, säger Christer Holmgren, M, styrelseordförande för Liseberg.

I slutet av april lämnade sade Andreas Andersen upp sig som Lisebergs vd. 

Då hade han styrt nöjesparken i åtta års tid, men till slut blev pendlandet till och från familjen i Köpenhamn alltså för påfrestande.

– Det är inte helt okomplicerat att bo långt bort från sin familj och sitt nätverk. Någon gång måste man välja. Jag måste närmare min familj i Köpenhamn, och när den här chansen erbjöds kunde jag inte säga nej. Men det är trist att lämna Liseberg, det är en verksamhet jag älskar högt, sa Andersen i samband med att han avgick.

Andreas Andersen sade upp sig från vd-posten på Liseberg efter åtta år.Foto: PRESSBILD / PRESSBILD

Anderson kommer jobba kvar som vd fram till september, men nu letar Liseberg efter ersättare.

Därför har man lagt ut en jobbannons på Göteborgs Stads hemsida, vilket GP tidigare skrivit om. 

”Du måste inte älska att åka bergodalbana. Kan faktiskt vara att du aldrig ens åkt karusell med andra ord så måste du inte komma från nöjesparkindustrin. Däremot ser vi gärna att du kan skilja på begreppen kund och gäst. Det kommer vi att fråga om på anställningsintervjun.”, skriver man i annonsen.

Enligt Christer Holmgren, M, styrelseordförande för Liseberg, är dock erfarenhet av att driva liknande verksamheter meriterande.

– Det är många som hört av sig och många som sökt. Alla kanske inte förstår vad tjänsten innebär, men det är kul, säger han.

Lönefrågan en utmaning

Andreas Andersen hade en månadslön på 120 000, en lön som kan behöva höjas rejält om man inte ska begränsa sig när det gäller att locka nya kandidater.

– Vi är medvetna om att om ska vi ha en person som har branschkunskap och kunskap om besöksnäringen så kanske det kan bli vissa lönekrav. Med det sagt så är det inte vi som sätter lönen, utan det är stadsdirektören, säger Holmgren.

Att styra en sån populär nöjespark som Liseberg kräver också skinn på näsan, enligt jobbannonsen.

”Bortsett från självklarheter som adekvat utbildning, söker vi en chef med integritet. Många kommer att försöka påverka dig. Gäller att du sitter mitt i klänningen, även om det är en kostym”, står det i annonsen.