Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så påverkas Liseberg efter coronautbrottet

Det kan redan finnas läkemedel mot coronaviruset
Julia Vasilis, informationschef på Liseberg, konstaterar att läget är extraordinärt och att det ännu är osäkert hur det blir med årets Lisebergspremiär.Foto: HENRIK JANSSON
Tanken är att Liseberg ska öppna 25 april, men mycket beror på om förbudet mot evenemang med fler än 500 personer fortfarande är kvar, förklarar Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Liseberg ska öppna om sex veckor – men ännu är mycket osäkert kring nöjesparkens säsongspremiär.

– Detta är en extraordinär situation som vi inte har stått inför förut. Nu planerar vi för olika scenarier, säger informationschefen Julia Vasilis.

Än så länge är det ingen verksamhet på Liseberg. Men den 25 april är det tänkt att nöjesparken ska slå upp portarna för en ny säsong.

Hur läget kommer att se ut då på grund av det nya coronaviruset är än så länge oklart.

– Mycket beror på om förbudet mot evenemang med fler än 500 personer hänger kvar eller om det hävs. Det får väldigt olika konsekvenser för oss, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

– I nuläget har vi ingen plan klar eller har vidtagit några åtgärder baserat på det beslutet.

”Öppna med inskränkningar”

Just nu arbetar nöjesparkens ledning med att planera och hitta lösningar för olika scenarier om förbudet finns kvar i slutet av april.

– Ett scenario är att vi inte kan öppna alls, ett annat är att öppna med inskränkningar och om att göra olika anpassningar. Jag kan inte vara mer specifik och kan inte ge några exempel ännu på vad det skulle kunna vara för inskränkningar, säger Julia Vasilis.

Hon konstaterar att situationen är extraordinär och att det inte liknar något man tidigare stått inför. Parken följer löpande läget kring smittspridningen.

– Det är svårt att ha en magkänsla för hur det kommer att bli. Jag är glad att vi inte har någon verksamhet nu och kan ta oss tid att tänka efter och göra analyser, att hitta de bästa lösningarna. Vi behöver inte stressa fram något, menar Julia Vasilis.

Spelhuset öppet i påsk

Förutom arbetet med scenarioplaneringen har Lisebergs ledning tillsatt en arbetsgrupp som arbetar specifikt med frågor från parkens gäster och medarbetare.

I nuläget är planen att Spelhuset ska vara öppet under påsklovet, och Liseberg inför särskilda rutiner för att minska smittspridning. Det kommer att finnas stationer med handsprit och det blir extra städning av lokalerna.

Lisebergsteatern är öppen som vanligt med något reducerad kapacitet vad gäller publikantal.

TV: Så påverkas nöjesvärlden av coronaviruset

Så påverkar corona nöjesvärlden