Per Alexandersson, underhållningschef, tillsammans med kollegorna. Från vänster: Terese Parbling, Hella Colett, Per Alexanderson, Johan Gummesson, Eja Bukowinska och Åsa Bilén. Foto: Theo Elias LundgrenPer Alexandersson, underhållningschef, tillsammans med kollegorna. Från vänster: Terese Parbling, Hella Colett, Per Alexanderson, Johan Gummesson, Eja Bukowinska och Åsa Bilén. Foto: Theo Elias Lundgren
Per Alexandersson, underhållningschef, tillsammans med kollegorna. Från vänster: Terese Parbling, Hella Colett, Per Alexanderson, Johan Gummesson, Eja Bukowinska och Åsa Bilén. Foto: Theo Elias Lundgren
Liseberg fick motta pris. Foto: Anders YlanderLiseberg fick motta pris. Foto: Anders Ylander
Liseberg fick motta pris. Foto: Anders Ylander
Liseberg fick motta pris. Foto: Robin AronLiseberg fick motta pris. Foto: Robin Aron
Liseberg fick motta pris. Foto: Robin Aron

Liseberg fick en Apa: "Glädje och stolthet"

Publicerad

Sveriges mest besökta plats: Liseberg, fick under onsdagen ta emot pris för Årets Venue. Evenemanget, Sweden Live i Malmö räckte stolt över den prestigefyllda Live Apan.

– Det är med glädje och stolthet vi tar emot detta fina pris som Årets Venue, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg.

Evenemanget Sweden Live, har i samarbete med branschorganisationen Livemusik Sverige instiftat priset Live Apan. Liseberg blev belönade med arrangörspriset Live Apan för Årets Venue 2015. Live Apan har fem kategorier som belönar de företag eller personer som bidragit till att utveckla livemusik i landet. De fem kategorierna som inkluderas är Årets utomhus/ sommarevenemang, Årets Venue, Årets Nyskapare, Årets Arrangör och Hederspriset.

Parken tar varje år emot ungefär 3.2 miljoner gäster och detta gör att Liseberg är Sveriges mest besökta resmål.

– Det är med glädje och stolthet vi tar emot detta fina pris som Årets Venue. Liseberg vinner årligen priser för sina attraktioner och miljö, men att bli Årets Venue slår högt mot bakgrund av den hårda konkurrensen i Sverige, säger Per Alexanderson, Underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Största arrangören för livemusik

Liseberg anordnar varje år runt 50 konserter på sina två utomhusscener, förutom nöjesparken drar även både Rondo och Lisebergshallen många artister till sig - vilket alltså gör Liseberg till landets största arrangörer av livemusik.

Inför sommaren är redan några artister inbokade för att ta plats på scen. Göteborgskan Miriam Bryant blir först ut att uppträda på Stora Scenen, till följd av Deep Purple, Dropkick Murphys, Lars Winnerbäck och D-A-D som också gästar nöjesparken i sommar.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER