Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liseberg bryter brottstrenden

Här får du veta mer om anrika nöjesfältet.
Julia Vasilis, informationschef på LisebergFoto: Liseberg
Antalet bilinbrott har minskat på Lisebergs parkeringar.Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Bilinbrotten på Lisebergs södra parkering harminskat kraftigt de senaste åren.

Anledningen är ökat patrullering och övervakning på området.

– Vi är väldigt glada över trenden och att vårt arbete ger resultat, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg till GöteborgDirekt. 

Liseberg är inte de enda i Göteborg som haft problem med bilinbrott, men under några år var parkeringsplatserna runt nöjesfältet extra utsatta.

Framförallt ska det vara norrmän på genomresa som drabbats av inbrotten.

Men Liseberg har nu vänt den negativa trenden. Genom kameraövervakning, patrullering och en hårdsatsning från polisen har bilinbrotten halverats de senaste åren.

– Vi är väldigt glada över trenden och att vårt arbete ger resultat. Varje bilinbrott är ett för mycket för familjen som får sin semester förstörd, men vi är glada över att de blir färre, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg till GöteborgDirekt.

Besökare uppmanas vara fortsatt försiktiga

Men den minskande trenden gäller bara de parkeringar som drivs i nöjesparkens regi. I parkeringshusen runtomkring är minskningen inte lika tydlig.

– De drivs av andra aktörer och där har vi inte möjlighet att ha någon tillsyn, säger Julia Vasilis till GöteborgDirekt.

Och trots att man nu har ökat säkerhet på området bör man som besökare fortfarande vara extra försiktig, menar Vasilis.

– Tjuven vet inte vad som finns i bilen. Om man tömmer den på värdesaker men lämna väskorna kvar så finns ju risken att någon bryter sig in ändå. Vi försöker vara tydliga med att informera om att utnyttja våra förvaringsboxar och garderober där man kan lämna in sina väskor, säger Julia Vasilis till tidningen.