Lisa Holms föräldrar tackar för stödet som familjen fått genom rättsprocessen. Foto: PrivatLisa Holms föräldrar tackar för stödet som familjen fått genom rättsprocessen. Foto: Privat
Lisa Holms föräldrar tackar för stödet som familjen fått genom rättsprocessen. Foto: Privat
Blommor för att hedra Lisa Holm. Foto: Anna SvanbergBlommor för att hedra Lisa Holm. Foto: Anna Svanberg
Blommor för att hedra Lisa Holm. Foto: Anna Svanberg

Lisa Holms föräldrars ord efter domen

Publicerad

Hovrätten dömde i måndags Nerijus Bilevicius, 35, till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, 17.

Den mördade flickans föräldrar, som har valt att inte ge några intervjuer under den långa rättsprocessen, har nu brutit tystnaden via SVT:s Veckans Brott.

"Vi är tacksamma för det deltagande vi fått och för alla som har ställt upp på familjens sida", hälsar de.

Med undantag för en intervju i lokaltidningen Skaraborgs Allehanda i slutet av juni så har Lisa Holms familj valt att inte prata med medierna om den mardröm som drabbat dem.

Men nu, efter hovrättens livstidsdom mot Nerijus Bilevicius, väljer föräldrarna att bryta tystnaden genom att skicka en hälsning till SVT:s Veckans Brott.

"Hon hade dödlig otur"

De inleder med att uttrycka lättnad över att hovrätten, till skillnad från tingsrätten, anser det bevisat att Nerijus Bilevicius försökte lura in en kvinnlig joggare i sin bil dagen innan mordet på Lisa Holm.

"Vi tycker att det är positivt att hovrätten slår fast att det var 35-åringen som antastade en kvinna som var ute och joggade i området dagen före, för det här visar att Lisa var ett offer för slumpen och att hon hade dödlig otur", skriver Lisa Holms föräldrar.

"Sorg"

De går vidare med att uttrycka sin tacksamhet för det stöd som Lisa Holms anhöriga har visats under den svåra tiden:

"Vi är tacksamma för det deltagande vi fått och för alla som har ställt upp på familjens sida. Skriverierna har alltid varit i positiv anda, både mot Lisa och resten av familjen, vilket vi är mycket tacksamma för." Samtidigt har det varit väldigt jobbigt. Den sorg vi känner går inte att beskriva med ord."

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER