Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisa Holm-åtalet skjuts upp igen

Åtalet i Lisa Holm-fallet dröjer ytterligare. Den mordmisstänkte mannen ska blixtförhöras i slutet av veckan. Foto: Alex Ljungdahl
Foto: Anders Ylander

Åtalet kring mordet på Lisa Holm skjuts upp åter en gång.

Det behövs ytterligare tid innan utredningen är helt klar.

– Till nästa vecka är för tajt, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

Åtalet i Lisa Holm-fallet har dröjt – och nu dröjer det ytterligare.

I mitten av nästa vecka skulle det vara väckt, men vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm kommer begära åtalsförlängning.

– Det ser inte ut som att det går att väcka åtal här och nu. Utredningen är i slutskedet, men inte helt klar. Och så måste försvaret få tid på sig. Till nästa vecka är för tajt, säger Lars-Göran Wennerholm.

Har varit i Litauen

Svenska utredare var nyligen i Litauen och förhörde den mordmisstänkte mannens bror och fru och spaningsledaren Lars Johansson har berättat för GT att ett blixtinsatt extraförhör med honom är inplanerat i slutet av veckan.

Det bekräftas nu av Lars-Göran Wennerholm.

– Det kommer bli någon form av slutförhör. Det blir ett kortare förhör där han ska delges utredningen på olika sätt, säger han.

Och han kommer höras om det som kom fram i Litauen?

– Vi går inte ut exakt med vad vi ska prata om, men det är klart att vi hör folk mot uppgifter hela tiden. Vi har hållit förhör där och vi får se vad polisen tänker.

Har förhören i Litauen någon påverkan på att åtalet skjuts upp?

– Egentligen inte mer än att vi inte ville åka till Litauen för tidigt. Vi ville ha fått in det mesta från NFC (Nationellt forensiskt centrum) och så där och det gjorde möjligtvis att det blir svårt att få ihop hela utredningen till nu, men det är inga uppgifter som gjort att det drar ut på tiden.

Är fortsatt misstänkta

35-åringens bror och fru är fortsatt misstänkta i utredningen.

Men misstankarna är svaga och Lars-Göran Wennerholm har tidigare förklarat att de två inte lär åtalas.

– Misstankarna är inte starka mot dem. Jag kommer fatta beslut relativt snart om hur det blir. Men det krävs ytterligare saker som ska till där.

Kan åtal väckas i mitten av oktober nu?

– Jag hoppas att det ska vara så. Jag vet inte vad advokaten kan ha för åtgärder och det beror lite grann på hur lång tid det tar. Men som jag ser det bör det väckas åtal då.