Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linnéa och Marc bytte liv – driver företag i Marbella

Svenska Carolina, 26, bytte liv – för kärleken i Nigeria
Linnéa Theodorsson och Marc Sheldon driver nu ett fastighetsbolag i Marbella.
Foto: Privat
Paret trivs väldigt bra i staden som de flyttade till 2017.
Foto: Privat

Linnéa Theodorsson och Marc Sheldon lämnade Västsverige för spanska Marbella för snart tre år sedan. 

Där driver de nu ett fastighetsbolag med både försäljning och uthyrning. 

– Vi trivs hur bra som helst, det är verkligen en internationell stad, säger Marc. 

– Vi besökte vänner som hade bostad här sen innan och sen sa vi ”vi kör, vi flyttar”, säger Linnéa. 

Efter att ha delat sin tid mellan Marbella på spanska solkusten och Sverige i ungefär två år valde Linnéa Theodorsson, 28, och Marc Sheldon, 27, från Lerum att flytta ner på heltid 2017. 

– Marc var här som liten, och vi besökte vänner som hade bostad här sen innan, sen sa vi ”Vi kör, vi flyttar”. Vi trivs jättebra, vi får en del av det traditionella spanska livet men man går inte miste om svenska matbutiker och svenska bekvämligheter, säger Linnéa. 

Paret driver ett fastighetsbolag sedan nästan tre år i vilket de hyr ut fastigheter för turister och säljer bostäder. 

– Då hade marknaden börjat visa tydliga tecken på återhämtning efter finanskrisen. Det tog sju, åtta år av nedåtgående priser innan de första siffrorna för bostadspriserna började visa en positiv trend. Vi såg ett unikt tillfälle att ”tajma” marknaden, säger Marc.

En av fastigheterna som paret hyr ut i Marbella.
Foto: Privat

Företaget har drabbats av coronakrisen 

Både Marc och Linnéa var egenföretagare i Sverige, och att driva ett eget bolag i Spanien kändes som den självklara vägen för paret.  

– Det är lite krångligare, man måste hitta personer som man kan lita på. Vi får hjälp av en väldigt bra advokat och revisor, det är superviktigt så det blir rätt. Det är mer byråkratiskt här, säger Linnéa. 

Parets företag har också varit drabbat av coronakrisen, främst vad gäller delen om uthyrning med anledning av de stängda gränserna. 

– Det är främst på uthyrningssidan som det inte har varit ett vanligt år, under sommarmånaderna var det 30, 40 procent mot tidigare år. I augusti var det 70 procent mot tidigare, vi hade många gäster från Frankrike som kunde bila ner. Marknaden har en stabil efterfrågan, men det avgörs ju av reseläget i världen, säger Marc. 

Paret flyttade till Marbella under 2017.
Foto: Privat

Har fått skjuta upp sina resor 

– Det var lite dålig timing med corona, det har varit ganska stillastående, lite paralyserat. Det är många som planerat att komma som fått skjuta på sina resor på grund av rådande omständigheter. Vi väntar på att det ska lättas upp lite, säger Linnéa.

De trivs båda väldigt bra i staden, och tycker att det finns en bra mix mellan det traditionellt spanska livet men också en internationell prägel då många från andra länder bor där. 

Det bor många svenskar i Marbella och det finns till exempel både svensk skola och svenska matbutiker. 

– Det är främst vänner och familj som man saknar hemma, det är väl den största nackdelen. Och i bland upplever man att det kan vara svårt att få saker och ting gjorda i tid. Det kan vara lite mañana, mañana men vi gillar att det är lite mer laidback så det har både sina fördelar och nackdelar, säger Linnéa. 

– Det är ju familj och viss mat som man saknar. Annars har vi det mesta här nere, säger Marc.

Se också: 

De har åkt till Mallorca trots pandemin: ”Schysst semester”