Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linettes ilska efter förskolans blöjmiss

Linette valde att hitta en ny förskola åt sonen efter blöjincidenten. Foto: Privat
Alfred.Foto: Privat
Nu går Alfred på en ny förskola, och Linette har sett en stor förändrig i sin son.Foto: Privat
”Alla säger att han är ett helt annat barn. Han är tillbaka till sitt vanliga jag”, säger Linette om sonen efter förskolebytet. Foto: Privat

När Linette Schill hämtade sonen Alfred, 2, möttes hon av en gråtande son som inte fått blöjan bytt på hela dagen. Det tog nästan en timme för Linette att tvätta bor allt intorkat bajs, och efter händelsen hade Alfred blodiga blåsor och var irriterad i huden.

Hon valde att genast hitta en ny förskola åt sonen. Nu berättar hon om sonens förändring.

– Alla i hans omgivning säger att han är ett helt annat barn, säger Linette.

Det var i januari i år som Linette Schill hämtade sonen Alfred, 2, på förskolan i Borås och märkte att det var något som inte stämde. Hon kände att det lukta illa när hon kom in i rummet och möttes av en gråtande Alfred.

– Han blir väldigt ledsen och börjar skrika och gråta. Jag ser att han har avföring och kiss på kläderna. Blöjan har läckt igenom och hela benen är nerbajsade, berättade Linette för GT då.

Det tog nästan en timme för Linette att få Alfred ren från intorkad avföring. Då upptäckte hon även att huden var irriterad, röd och hade blodiga blåsor, berättar hon.

Tog sonen ur förskolan

Hon valde att omedelbart hitta en ny förskoleplats åt sonen, eftersom hon kände att Alfred inte prioriterades av personalen.

Förskolechefen på Alfreds förra förskola har tidigare sagt till BT att hon beklagar det som hände Alfred.

– Det är jättetråkigt och ledsamt. Inget barn ska behöva gå med samma blöja hela dagen. I det här fallet har det skett en miss i våra rutiner och det är både jag och personalen väldigt ledsna för, sa hon till BT efter händelsen. 

Nu går Alfred på en ny förskola, och Linette har sett en stor förändring i sin son.

”En riktig solstråle”

Hon tycker att förskolebytet har gått över all förväntan.

– Alla i hans omgivning säger att han är ett helt annat barn. Han är tillbaka till sitt vanliga jag, han är en riktig solstråle.

Problemen som Alfred fick med hyn efter blöjincidenten har läkt ut helt.

– Det tog ganska lång tid innan det läkte. Så fort han hade bajsat var vi tvungna att ta det direkt, annars blev han irriterad och svullen, berättar Linette.

Hon berättar att Alfred inte gärna bajsar när han inte är hemma och har därför försökt att börja potträna honom i stället.

De märker tydligt att sonen trivs bättre på den nya förskolan. Han har inte längre bråttom hem när föräldrarna kommer för att hämta honom.

– På nya förskolan vill han att man följer med in. Ibland vill han inte följa med hem, han vill stanna kvar och leka, berättar Linette.