Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lindas mardröm på promenaden: ”Panik”

Linda Gärdnér, 26, i Alingsås är nu orolig för sina hundar och sitt barn. Foto: Privat
4-åriga Schäfer– och goldenblandningen Trinity fick en mängd obehaliga symptom efter hundpromenaden. Foto: Privat

Efter hundpromenaden visade Linda Gärdnérs hund upp en mängd svåra symptom.

På djursjukhuset fick hon sedan det obehagliga beskedet. 

– Nu är både orolig för mina hundar och för mitt barn, säger hon.

När Lindas sambo under torsdagen tog med sig parets bägge hundar ut på en runda på Hantverksgatan i Alingsås fick deras stora hund Trinity, i sig något olämpligt, berättar hon.

– Han såg inte att hon hade ätit något när de var ute. Men ett par timmar senare började hon att spy, säger Linda Gärdnér, 26.

Hon berättar att Trinity tycker om att tugga i sig pinnar och annat som hon hittar ute på promenaderna. Men att både hon och hennes sambo brukar ha ögonen öppna och vara beredd på att säga ifrån.

– När hon började bli dålig ringde han mig och jag kom hem direkt. När jag såg henne fick jag panik, jag trodde att hon hade fått en hjärnblödning.

Ingen reaktionsförmåga

Linda berättar att hon möttes av en hund som varken kunde sitta eller stå på grund av balanssvårigheter, hon hade inte heller någon reaktionsförmåga. Linda och hennes mamma åkte direkt in till veterinären.

 

LÄS OCKSÅ: Jolines varning – valpen Princess dog efter förgiftning 

 

– Där gjorde de en hälsokontroll och bedömde direkt att något inte var bra. Hon hade dessutom börjat få riktigt hög feber.

Trinity fick dropp, blev röntgad och ett flertal blodprover togs på djursjukhuset. Veterinären bedömde sedan att hon skulle stanna över natten.

Hade fått i sig knark

Dagen därpå åkte Linda för att hämta Trinity.

– De sa att hon troligtvis hade fått i sig något narkotikapreparat under promenaden. Men det skulle ha krävts fler prover för att de skulle kunna ha sett exakt vilken typ av drog det var.

I ett inlägg på Facebook varnar nu Linda andra hundägare i Alingsås. Där skriver en annan hundägare att en hund fått i sig något olämpligt på samma gata.

– Jag blir jättearg. Veterinären sa att det inte behöver vara någon som placerat narkotikan utan lika väl kan ha tappat den. Men jag vill inte behöva vara med om det här igen. 

– Nu är jag både orolig för mina hundar och för mitt barn, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!