Linda Gärdnér, 26, i Alingsås är nu orolig för sina hundar och sitt barn. Foto: PrivatLinda Gärdnér, 26, i Alingsås är nu orolig för sina hundar och sitt barn. Foto: Privat
Linda Gärdnér, 26, i Alingsås är nu orolig för sina hundar och sitt barn. Foto: Privat
4-åriga Schäfer– och goldenblandningen Trinity fick en mängd obehaliga symptom efter hundpromenaden. Foto: Privat4-åriga Schäfer– och goldenblandningen Trinity fick en mängd obehaliga symptom efter hundpromenaden. Foto: Privat
4-åriga Schäfer– och goldenblandningen Trinity fick en mängd obehaliga symptom efter hundpromenaden. Foto: Privat

Lindas mardröm på promenaden: ”Panik”

Publicerad

Efter hundpromenaden visade Linda Gärdnérs hund upp en mängd svåra symptom.

På djursjukhuset fick hon sedan det obehagliga beskedet. 

– Nu är både orolig för mina hundar och för mitt barn, säger hon.

När Lindas sambo under torsdagen tog med sig parets bägge hundar ut på en runda på Hantverksgatan i Alingsås fick deras stora hund Trinity, i sig något olämpligt, berättar hon.

– Han såg inte att hon hade ätit något när de var ute. Men ett par timmar senare började hon att spy, säger Linda Gärdnér, 26.

Hon berättar att Trinity tycker om att tugga i sig pinnar och annat som hon hittar ute på promenaderna. Men att både hon och hennes sambo brukar ha ögonen öppna och vara beredd på att säga ifrån.

– När hon började bli dålig ringde han mig och jag kom hem direkt. När jag såg henne fick jag panik, jag trodde att hon hade fått en hjärnblödning.

Ingen reaktionsförmåga

Linda berättar att hon möttes av en hund som varken kunde sitta eller stå på grund av balanssvårigheter, hon hade inte heller någon reaktionsförmåga. Linda och hennes mamma åkte direkt in till veterinären.

 

LÄS OCKSÅ: Jolines varning – valpen Princess dog efter förgiftning 

 

– Där gjorde de en hälsokontroll och bedömde direkt att något inte var bra. Hon hade dessutom börjat få riktigt hög feber.

Trinity fick dropp, blev röntgad och ett flertal blodprover togs på djursjukhuset. Veterinären bedömde sedan att hon skulle stanna över natten.

Hade fått i sig knark

Dagen därpå åkte Linda för att hämta Trinity.

– De sa att hon troligtvis hade fått i sig något narkotikapreparat under promenaden. Men det skulle ha krävts fler prover för att de skulle kunna ha sett exakt vilken typ av drog det var.

I ett inlägg på Facebook varnar nu Linda andra hundägare i Alingsås. Där skriver en annan hundägare att en hund fått i sig något olämpligt på samma gata.

– Jag blir jättearg. Veterinären sa att det inte behöver vara någon som placerat narkotikan utan lika väl kan ha tappat den. Men jag vill inte behöva vara med om det här igen. 

– Nu är jag både orolig för mina hundar och för mitt barn, säger hon.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER