NUMMER 40 000. Linda Nordström, 41, bor i Torslanda och vill ha en folkomröstning om trängselskatten. I går blev hon nummer 40 000 som skrev på GT:s kampanj. Foto: Anders Ylander
NUMMER 40 000. Linda Nordström, 41, bor i Torslanda och vill ha en folkomröstning om trängselskatten. I går blev hon nummer 40 000 som skrev på GT:s kampanj. Foto: Anders Ylander

Linda Nordström, 41, blev nummer 40 000

Publicerad

GÖTEBORG. Nu närmar sig GT:s kampanj för en folkomröstning om trängselskatten sitt mål.

Linda Nordström, 41, blev i går namnunderskrift nummer 40 000.

- Det är synd att man ska straffa de som jobbar och bor i olika delar av stan, säger hon.

GT:s kampanj för en folkomröstning om trängselskatten drogs i gång i mitten av augusti och har fått ett enormt gehör. En strid ström av namnunderskrifter kommer ständigt in till redaktionen och när GT-medarbetarna i går besökte Nordstan var det många som tog tillfället i akt att skriva på.

"Inte lätt att ställa bilen"

Under gårdagen kom kampanjen upp i 40 103 namnunderskrifter - Linda Nordström, 41 år från Torslanda, blev nummer 40 000.

- När trängselskatten införs kanske man kommer att ändra sina vanor lite och försöka åka in till stan mer sällan. Men jag har tre barn så det är inte så lätt att bara ställa bilen, säger hon.

Och Linda Nordström bekräftar att trängselskatten är en snackis bland både kollegor och grannar.

- Många tycker att det är fel att folk som inte ska in till stan utan bara passerar får betala.

45 000 underskrifter behövs

Kampanjen behöver få ihop tio procent av de röstberättigade i Göteborgs kommun, det vill säga 45 000 namnunderskrifter. Men politikerna kan teoretiskt sett strunta i det, och välja att inte ha någon folkomröstning om trängselskatten.

- Då hoppas jag att folk kan börja rösta på andra partier eller gå vidare med det på något sätt. Demokratin ska ju vinna. Politikerna måste lyssna på 45 000 personer, säger Magnus Nilsson, 35, en av många som i går skrev på för en folkomröstning.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER