Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Linda, 43, fick p-bot för fel bil – 28 mil bort

Här är fler av dagens inrikes-toppnyheter.
Linda Andersson fick parkeringsbot i Halmstad för en Volvo parkerad i Grebbestad. Foto: Privat
Linda Andersson fick parkeringsbot i Halmstad för en Volvo parkerad i Grebbestad. Foto: Privat

Linda Andersson, 43, fick ett brev hem med en parkeringsbot för felparkerad Volvo i Grebbestad. 

Det kanske inte hade varit så märkligt om det inte var så att Linda inte äger en Volvo och har inte varit i Grebbestad.

– Då förstod jag att det var alldeles galet, säger hon.

När Linda Andersson från Halmstad förra måndagen fick ett brev hem med en påminnelse på en p-bot blev hon förvånad. Något som Hallandsposten först skrev om.

– Jag tänkte först att min man fått en p-bot han inte berättat om. Det var mitt registreringsnummer men sen såg jag att det stod att fordonstypen var en Volvo och jag har en Mercedes. Dessutom ska bilen ha varit parkerad någonstans i Grebbestad och där har jag inte varit. Då förstod jag att det var alldeles galet, säger hon.

Parkeringsboten var på 500 kronor och det fanns i brevet ett telefonnummer till Transportstyrelsens kundtjänst. Ett nummer som Linda ringde då hon inte kände för att betala en bot hon inte gjort sig skyldig till.

Kontaktade polisen

– Där sa de till mig att de inte kunde hjälpa mig utan att jag fick kontakta polisen och bestrida boten men jag tänkte att de har väl annat att göra.

Hon besökte ändå polisens hemsida och såg information där om hur man bestrider en p-bot och dagen efter gick hon till polisstationen.

– Där sa de bara att har jag fått en parkeringsbot så måste jag betala den först och sedan kan jag bestrida den. Men jag ville inte nöja mig så jag kontaktade parkeringsbolaget.

Fick mejl av parkeringsbolaget

Även parkeringsbolaget gav Linda rådet att betala boten och sedan bestrida den via polisen. Då kontaktade Linda den lokala tidningen.

– Inte långt efter kom ett mejl från parkeringsbolaget. De hade pratat med avdelningen på polisen som hanterar parkeringsböter och berättade att de avskrivit min bot.

Vad exakt som gick fel vet Linda inte men hon ställer sig frågande hur många böter som blir fel som andra inte orkar bestrida.

– Min man tyckte bara att vi skulle betala boten. Han hade inte orkat bestrida den. Jag har aldrig fått en bot tidigare och det var ju skönt att det löste sig men man tänker att saker och ting borde varit lite smidigare, säger hon.