Grattis säger vi till Lina Brodin i Kristinehamn som firar sin nionde "riktiga" födelsedag i dag. Foto: Privat
Grattis säger vi till Lina Brodin i Kristinehamn som firar sin nionde "riktiga" födelsedag i dag. Foto: Privat

Lina, 36, firar sin nionde födelsedag

Publicerad

I dag gratulerar vi Lina Brodin, 36, i Kristinehamn som fyller nio år.

Att det bara är nio år beror nämligen på att hon är en av dem som firar sin födelsedag på skottdagen den 29 februari.

– Det har ju känts lite extra vart fjärde år, säger hon.

Lina Brodin firar bara sin "riktiga" födelsedag den 29 februari vart fjärde år.

– Egentligen fyller jag ju 36 år, säger hon. Det har fungerat bra tycker jag. När det har varit min "riktiga" födelsedag så har det firats lite extra. Det har ju känts lite extra vart fjärde år.

När det inte är skottår firar Lina Brodin sin födelsedag den 28 februari. Något som hon även gjorde när hon var litet barn.

– Det var ju lite konkurrens med andra i skolan som också fyllde år den 28:e februari, säger hon. De kanske inte tyckte det var så roligt att jag också gjorde det.

Firar med släkt och vänner

När det var dags för den "riktiga" födelsedagen var hon lite mer unik för hon känner ingen som också fyller på den dagen.

Hur ska du fira den här dagen?

– Den firar jag med släkt och vänner efter jobbet i dag, säger hon. De kommer hem till mig och det blir en tårta med nio tårtljus.

Ett litet problem som har dykt upp för Lina när det gäller Facebook.

– I dag, den 29 februari, finns, men när jag skulle ställa in min födelsedag gick det inte. När det inte är den 29 februari så kommer det ju aldrig upp att jag fyller år. Det är bara personer som man vet om att jag firar den 28:e som gratulerar mig.

Har du mött några andra problem någon gång med att fylla år den 29 februari, i kontakt med myndigheter eller liknande?

– Nej, det har jag aldrig gjort, säger hon. Det funkar och datorerna kan räkna ut det.

Även om Lina Brodin fyller år i dag på skottdagen, så är det ännu inte aktuellt med att fria till pojkvännen Niclas för hennes del.

– Nej, det blir inget med det, jag väntar på att han ska fria, säger hon och skrattar.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER