Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ligans tystnad – efter brutala rånet

Rånoffren bands, men kunde ta sig loss efter 14 timmar.Foto: HENRIK JANSSON

Utredningen av det brutala rånet i Alingsås i november där offren satt fastbundna i 14 timmar drar ut på tiden.

De misstänkta vill nämligen inte prata med polisen, skriver Alingsås Tidning.

– De har besvarat våra frågor med tystnad, säger Mats Axelsson vid Alingsåspolisen, till tidningen.

Den 21 november larmades polisen till en adress i Alingsås där två personer hade utsatts för ett grovt rån. De bands av gärningsmannen och satt fast i 14 timmar innan de kunde komma loss och själva larma polisen.

Flera gärningsmän tog sig in i bostaden under hot och misshandlade två personer, boende på adressen. Enligt polisen hade minst en av rånarna ett vapen som denne hotade med. De tvingade till sig bostadsägarens bil och bankkort.

"Väldigt fåordiga"

Tre ynglingar efterlystes internationellt – och kunde gripas i Köpenhamn i Danmark några dagar efter rånet. Därefter överlämnades de till Sverige och häktades. Enligt polisen har förhören inte gett så mycket hittills.

 

LÄS MER: Två bands fast i 14 timmar 

 

– De har varit väldigt fåordiga initialt, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens grupp som utreder grova brott, till Alingsås Tidning.

Totalt misstänkts sex personer för delaktighet i rånet. De övriga tre är två unga kvinnor och en ung man. Inte heller de ska ha varit särskilt samarbetsvilliga, skriver tidningen.

– De har besvarat våra frågor med tystnad, säger Mats Axelsson.

Åtal dröjer

Enligt tidningen ska dansk polis ha gjort beslag i samband med att de tre ynglingarna greps i Köpenhamn. Beslagen har lämnats över till svensk polis, men vad beslagen består av är oklart.

Åklagaren Thomas Ahlstrand menar att det inte kan bli aktuellt med ett åtal inom de närmaste månaderna.

– Erfarenheten säger att det med så många inblandade kommer att ta tid, säger Thomas Ahlstrand till tidningen.

 

LÄS MER: Tre ynglingar har gripits för brutalt rån 

 

Att de misstänkta tidigt kunde gripas har varit en lättnad för offren.

– Vi har kontakt nästan varje dag på ett eller annat sätt. Det är klart det varit en viss oro att gärningsmännen inte tillfångatagits. Nu blir det en trygghet för dem att veta att vi förmodligen fångat dem. Det är precis i början av processen men ett steg i rätt riktning, har Mats Axelsson tidigare sagt.