Ligaledaren arg över anklagelserna

Publicerad
Uppdaterad
Den misstänkte ligaledaren är arg och ledsen över anklagelserna som riktas mot honom.
Enligt honom har "tjallarna" utelämnat viktig information och förringat sina egna roller i rånen.
- Han känner sig väldigt frustrerad över hur han framställs, säger Tobias Fälth, den misstänkte ligaledarens advokat.
Den misstänkte 33-åriga ligaledaren anser att de så kallade tjallarna marginaliserat sina egna roller när de gäller de två rånförsöken i Göteborg 2007.
För att skydda sig själva hävdar han att de utelämnar betydande information och målar upp honom som huvudman i rånhärvan.
- Min klient erkänner att han har hjälpt en av dessa män att fixa fram två bilar samt fotanglar till ett rån. För det skulle han få pengar. Mer inblandad än så har han inte varit,  säger Tobias Fälth, den misstänkte ligaledarens advokat.

"Skyldig pengar"

Enligt advokaten är hans klient förbannad och besviken över anklagelserna som hans före detta kompisar riktar mot honom.
- Redan i utredningen pekade de ut min klient som huvudman. Men han trodde väl aldrig riktigt att de skulle hålla fast vid den berättelsen i rätten, säger Tobias Fälth.
Enligt 33-åringen sträcker sig den schism som uppstått mellan honom och de två tjallarna längre tillbaka i tiden.
- Motivet till att de nu pekar ut honom finns i killarnas gemensamma historia. Bland annat är en av dem skyldig honom en ansenlig summa pengar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER