Ligan misstänks ha slagit till mot Gekås. Foto: ROBIN ARON
Ligan misstänks ha slagit till mot Gekås. Foto: ROBIN ARON

Misstänkt liga sprängd – efter draget från Gekås

Publicerad

Polisen kan ha sprängt en liga som slagit till mot Gekås.

– Det handlar om rätt stora belopp, säger Boris Carlsson, Gekås säkerhetschef.

Det hela uppdagades efter ett gemensamt drag från Gekås och polisen.

Stölderna har skett i oktober, november och december och det rör sig om flera stölder, vilket Hallands Nyheter först rapporterat om.

– Det var stölder på Gekås och rör sig om filmer som har stulits, säger åklagaren Ann-Christin Claesson.

Enligt henne har stölderna utförts gemensamt och i samförstånd mellan de misstänkta.

Flera olika stölder

De misstänkta är två män och en kvinna, samtliga i 30-årsåldern. En av männen och kvinnan är på sannolika skäl misstänkta för tre olika stölder samt häleri. Den andre mannen är på sannolika skäl misstänkt för häleri och stöld. Samtliga är begärda häktade.

 

LÄS MER: Man fast i hiss inne på Gekås

 

Enligt Ann-Christin Claesson rör det sig troligtvis inte om fler misstänkta än de tre personerna.

"Handlar om rätt stora belopp"

Gekås säkerhetschef Boris Carlsson kan inte säga exakt vilka summor som det stulits för.

– Vi håller på att titta på det. Det är rätt mycket att gå igenom. Vi har en mängd kameraövervakning att gå igenom, men det handlar om rätt stora belopp, säger Boris Carlsson.

Gekås har arbetat tillsammans med polisen i ärendet och Boris berättar att de haft ligan under lupp ett tag.

– Det är inte bara en händelse hos oss, det är flera. De här har varit förekommande hos andra i branschen, säger Boris Carlsson. 

Han vill inte gå in på hur ligan har arbetat. Gekås har inte förändrat sitt säkerhetsarbete på grund av det inträffade.

– Vi har fem miljoner besökare och omsätter fem miljarder, så det är klart att vi har klientel hos oss också som har onda avsikter.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER