Lennart, 61, blir kåt av gummi och latexkläder

GUMMIMAN. Lennart, 61, från Göteborg, blir kåt av att klä sig i gummi och latex. Det berättade han om i veckans "69 saker du vill veta om sex" i TV3.
Foto: TV3

GÖTEBORG. Lennart Johansson, 61, är medlem i kören, samlar på vinylskivor och gillar veteranbilar.

Men han brukar dessutom klä sin kropp i gummi och latex.

– Jag blir rent ut sagt kåt, säger Gummi-Lennart som i veckans avsnitt av "69 saker du vill veta om sex" i TV3 berättar om sin fetisch.

Under en tjänsteresa i London för ungefär 25 år sedan hamnade Lennart Johansson i en butik som sålde latexkläder. Då köpte han sitt första latexplagg - ett par leggings. Men det började tidigare än så.

– Jag har ända sedan barnsben haft en förkärlek till materialet. Jag har alltid velat ta på mig galonbyxorna, säger Lennart Johansson till GT.

Vad är det som är så speciellt med latex?

– Följsamheten, det följer kroppen. Det stänger ute luft och vätskor och så blir det varmt och fuktigt på insidan.

Hur känner du när du tar på dig dina dräkter?

– När materialet lägger sig så trivs jag. Jag blir rent ut sagt kåt, säger Lennart Johansson.

Lennart Johansson kan ta på sig kläderna när han går hemma och städar likaväl som på fest med kompisar som delar hans intresse. Men det är tillsammans med andra sinnesintryck - som "goa människor", filmer och bilder - som det blir sexuellt.

– Har man en partner kan det förekomma att man blir fastbunden. Det är inte alltid det handlar om BDSM. Det är inte min grej, det handlar det om att ge och ta. Och jag gillar att bara ha det på mig, säger Lennart Johansson.

Stor klädsamling

En latexkostym kostar drygt 3 000 kronor och hemma i lägenheten har Lennart Johansson en stor samling dräkter och masker. Han har till och med pikétröjor och skjortor i latex och gummi. En del av dessa visade han upp i tisdagens program av "69 saker du vill veta om sex" i TV3. För att få på sig dem smörjer han in sig i silikonolja. Lennarts Johansson berättar att han inte tycker om när det är dragkedjor på dräkterna

– Det får inte vara något stelt eller stramt. Man ska behöva tänja ut kragen och krypa in.

I början berättade inte Lennart om sitt intresse men med tiden har han blivit mer öppen, och efter att ha fått arbetsuppgifter som innebar administrativa uppgifter framför kundbesök såg han ingen anledning att dölja denna del av sitt liv.

– Jag kände att det inte spelade någon roll längre. Det är inget att skämmas över, detta är inget konstigt. Varje människa är unik.

Lennarts tips för den som vill komma i gång

1. Registrera dig på darkside.se - Här finns praktiska tips för den som vill komma i gång och även en evenemangskalender

2. Köp inte billiga plagg i sexshoppar, gjorda i Asien. Leta upp på nätet

3. Ha inte dina latexkläder framme i solljus, de blir missfärgade och förstörda

4. Tänk på att detta inte är något att skämmas för

Här tycker Lennart om att hänga i Göteborg:

Bee Bar

Haket

7:ans ölhall