Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lenas katt Missen sköts ihjäl: ”Jag vill bara gråta”

Missen blev bara ett år gammal.
Foto: Privat
Lena Teodorsson i Tollered gjorde en hemsk upptäckt när hon kom hem från jobbet. Hennes katt hade blivit skjuten.
Foto: Privat

När Lena Teodorsson kom hem efter nattjobbet upptäckte hon katten Missen svårt skadad utanför huset.

Framme hos veterinären visade det sig att Missen blivit skjuten.

– Det är horribelt, så kallblodigt. Vad är det för en människa som gör så här. Och varför, frågar sig Lena Teodorsson.

Lena Teodorsson var hemma i huset i Tollered vid sjutiden i lördags morse efter att ha jobbat natt. När hon skulle gå och lägga sig tyckte hon det var konstigt att det var blod på påslakanet.

Samtidigt hörde hon sina katter jama och skrika utanför huset.

– En av dem sprang omkring hysteriskt. Och Missen satt stilla och kunde inte stödja på benet. När jag gick fram såg jag att ena frambenet hängde helt lealöst. Då slängde jag mig på telefonen och ringde djurkliniken. Vi åkte direkt till veterinären, berättar hon.

”Såg ut som ett kulhål”

När Lena Teodorsson satt med Missen i knäet och väntade på röntgenundersökning såg hon blod nedanför kattens haka, alldeles ovanför frambenen.

– Det såg ut som ett kulhål, men djursjuksköterskan menade att det kunde vara ett bett från ett annat djur. När röntgenplåtarna var klara visade det sig att det var ett kulhål. Överbenet var söndersplittrat, berättar hon.

Missen var svårt skottskadad och fick avlivas.
Foto: Privat

”Det är horribelt”

”Skottskada”, ”Kulan splittrad i smådelar” skriver veterinären i journalen. Skadorna var så svåra att Missen fick avlivas.

– Det är horribelt. Vi lever i en idyll där vi bor. Jag vet inte vad som kan ha hänt. Veterinären förklarade att en katt som är skjuten kan gå på adrenalin, den springer fast den har mycket ont, säger Lena Teodorsson och förklarar att hon brukar lämna altandörren öppen för att hennes katter ska kunna gå ut och in som de vill.

Direkt efter veterinärbesöket polisanmälde hon händelsen och polisen kom hem och sökte efter spår, dock utan att hitta något.

”Vill bara gråta”

– Jag vill bara gråta när jag tänker på Missen. Jag känner mig otrygg efter det här och får så många tankar. Vad är det för människa som gör så här mot ett djur, säger Lena.

Peter Apelqvist, förundersökningsledare i polisområde 2, där Alingsås ingår, konstaterar att händelsen inte är lätt att utreda.

– Det som inträffat är fruktansvärt. Katten har upptäckts skadad i trädgården men det finns i nuläget inget som gör att vi kan gå vidare med ärendet. Vi har inga spaningsuppslag, säger han.