Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lenas ilska: Vandaler smetar avföring på barnens leksaker

En del av den senaste vandaliseringen på förskolan.Foto: PRIVAT
Förskolechefen Lena Tenlen och hennes personal vädjar nu till ungdomarna och deras föräldrar.Foto: PRIVAT

Personalen på förskolan Hagen i Kungsbacka kommun har fått nog.

Vandalerna har smetat bajs på leksaker, krossat fönster och förstört utrustning.

– Det är hemskt att komma till sin arbetsplats och se den vandaliserad gång på gång, säger förskolans chef Lena Tenlen.

Hon har arbetat i över 20 år på förskolan på Onsala-halvön i Kungsbacka och berättar att problemen pågått under många år.

– Förskolans gård har blivit ett tillhåll för yngre ungdomar från och till på kvällar och helger. Det har tyvärr varit ett antal fall av vandalisering och efter den som var tidigare i veckan kände vi i personalen att vi måste göra något.

Berättade på Facebook

Man skrev ett inlägg på Facebook och la ut det i grupper som många Kungsbackabor läser. Man skriver bland annat: ”Vi har även haft problem med andra incidenter såsom ungdomar som smetat avföring på en leksak och fönster som har blivit krossade.”

I veckan förstördes taket ovanför entrén till förskolan.Foto: PRIVAT

Lena och övriga i personalen vädjar nu till dem som vandaliserar och man efterlyser också ett föräldraansvar:

– Prata med era ungdomar, för det här måste få ett stopp. Det är ju en plats där de små barnen ska leka och utvecklas. Vi vill jobba med att barnen ska ha det bra här, inte städa upp glassplitter och trasiga leksaker.

Har polisanmält

På Facebookinlägget skriver man:

”Nu vädjar vi till er föräldrar att prata med era ungdomar, särskilt de som bor i Onsala, men också ni som bor i Kungsbacka, om dem har hört/sett eller varit delaktiga i detta. Detta måste få ett stopp.”

Lena Tenlen, förskolechef på Hagen i Onsala.Foto: PRIVAT

Man har polisanmält vandaliseringarna. Den senaste förstörde ett tak och leksaker ute på gården. Oftast har det handlat om ren förstörelse.

– Vilket verkligen är illa nog, men vi har råkat ut för en del riktigt sjuka saker också. Man har till exempel kletat in avföring på barnens leksaker, berättar Lena Tenlen.

Reaktionerna på Facebook-inlägget har varit många. Nu hoppas Lena, hennes personal och de cirka 50 barnen på förskolan att det ska bli ett slut på förstörelsen.