Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lena Ferm, M, lämnar sina uppdrag efter Twitterskandal

Ett av inläggen som Lena Ferm skrev på sitt Twitter-konto. Foto: Twitter

Lena Ferm lämnar alla sina uppdrag inom Moderaterna i Göteborg på egen begäran.

– Det är ett rimligt beslut av Lena Ferm under rådande omständigheter, säger David Josefsson, ordförande för Göteborgsmoderaterna, i ett uttalande.

”Det är en sorgens dag att fatta detta beslut”, skriver Lena Ferm i ett SMS till GT.

För två veckor sedan skrev Lena Ferm, M, andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse och ledamot i stadsdelsnämnden Västra Hisingen, ett inlägg på Twitter som löd:

”De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit..”

Något som GT var först med att rapportera om. 

Ett av Lena Ferms inlägg på Twitter. Foto: Twitter

Inlägget, som senare raderades, refererade till ett annat inlägg skrivet på ett fejkkonto under namnet Annie Lööfvén. 

Varken Annie Lööf eller Stefan Löfven står bakom kontot.

”Vansinnigt klumpig tweet”

– Jag vill bara säga att det är en fullständigt vansinnigt klumpigt tweet. Jag ångrar den till 100 procent. Jag har plockat bort den, jag menar ingenting av det jag skrev, sa Lena Ferm till GT efter att inlägget uppmärksammats.

Samtidigt framkom att Lena Ferm även gillat och spridit andra inlägg, bland annat från kontot ”Julia Caesar” som bloggat på flera hatsajter.

Detta fick David Josefsson, Moderateras distriktsordförande, att uppmana Lena Ferm att lämna sina uppdrag inom partiet och i Göteborgs stad.

Ett av Lena Ferms Twitter-inlägg. Foto: Twitter

Något som nu skett. Det meddelar partiet på torsdagsmorgonen.

– Det är ett rimligt beslut av Lena Ferm under rådande omständigheter. Hennes agerande på Twitter har inte varit förenligt med moderata värderingar, säger David Josefsson i ett uttalande.

”En sorgens dag”

GT har sökt Lena Ferm för en kommentar. I ett sms-svar skriver hon:

”Jag har i dag fattat beslutet att lämna alla mina politiska uppdrag i Moderaterna. Drevet mot mig har nu även drabbat de som står mig nära och situationen måste få ett slut.

Jag lämnar inte med flaggan i topp. Det är en sorgens dag att tvingas fatta detta beslut, då jag anser att jag, efter en 18 år lång och trogen tjänst inom Moderaterna, inte gjort mig förtjänt av den häxjakt som nu förs emot mig.

Trots det enorma stöd och förtroende jag haft av både partikollegor, vänner och framför allt familj, är striden inte längre värd det, då jag nu känner att det går ut över min hälsa.

Livet som fritidspolitiker, med långa kvällsmöten, låga ersättningar och risken att få klä skampåle i media, är nu över.”